Nu lezen
11 Xiaomi-smartphones met Vulkan API-ondersteuning van Khronos Group
12 Xiaomi-smartphones met ondersteuning voor API Vulkan

Xiaomi liet gisteren fans weten dat 12 smartphones met Mi-logo de Vulkan API-service zullen ontvangen. De API maakt gebruik van het mobiele equivalent van League of Legends, de King of Glory-game.

11 Xiaomi-smartphones met ondersteuning voor API Vulkan

11 Xiaomi-smartphones met Vulkan API-ondersteuning van Khronos Group

Wat is Vulkan? Het is een platformonafhankelijke interface voor het maken van 3D-applicaties, de opvolger van OpenGL. De eerste informatie over het werk aan de Vulkan door de Khronos-groep werd tijdens het 2015-jaar tijdens de GDC aan de wereld bekendgemaakt. Waarschijnlijk hebben velen van u wel eens gehoord van DirectX, de nieuwste versie van DirectX 12 werkt alleen op Windows 10, het is een gesloten API van Microsoft. Vulkan hiervoor kan op veel platforms werken, zowel op Windows als Android, Linux.

Vulkan gebruikt het volledige potentieel van de smartphone, gebruikt vele kernen. Dankzij dit verhoogt het de efficiëntie van de grafische lay-out. In de King of Glory-game heeft de Vulkan-versie bijvoorbeeld een lagere CPU-belasting van 30% vanwege een beter multi-threaded beheer.

Zie ook

Welke Xiaomi-smartphones kunnen de Vulkan-API gebruiken?

Mix 3 me, ik 6, 8 Pro Mi Mi SE 8, 8 me, I EE, ik 2s Mix, Mix Me 2, 3 Let me, ik 6x, en zelfs budget smartphone serie redmi - redmi Let 5. In de toekomst zal het aantal smartphones nog verder worden ontwikkeld.