Nu lezen
Xiaomi Smart Home - waar te beginnen?

Xiaomi Smart Home

Wilt u kleine automatisering bij u thuis introduceren, maar weet u niet hoe u dit moet doen? Het Smart Home-systeem van Xiaomi lijkt op het eerste gezicht ingewikkeld. U moet weten welke mogelijkheden de apparaatgegevens bieden, hoe deze met de anderen communiceert. Ik zal basisinformatie over het systeem presenteren, hoe je je avontuur kunt beginnen.

Helaas is niet alles in het Xiaomi-ecosysteem duidelijk, sommige dingen werken, sommige hebben een regionale blokkade en werken alleen in China. Voorlopig is Xiaomi's Smart Home voornamelijk gericht op de Chinese markt, maar het komt steeds vaker naar voren, een voorbeeld kan geweldig zijn stofzuiger die al Engels spreekt. Xiaomi is niet de producent van al haar producten, het financiert vaak startups van crowdfundingsplatforms. Soms werken de twin-producten, voornamelijk te zien op het voorbeeld van camera's, niet met de MiHome-applicatie, die het hart is van vrijwel alles van Xiaomi. Bij MiHome voegen en beheren we vrijwel alle Xiaomi-apparaten, waardoor er koppelingen tussen hen ontstaan. Yeelight-lampen en -lampen zijn al van het niveau van de Yeelight-toepassing, maar we kunnen nog steeds scènes met deze apparaten maken met andere Xiaomi-apparaten in de Mi Home-toepassing.

Differentiatie van apparaten

Xiaomi-apparaten kunnen op drie manieren worden gecombineerd:

  • Bluetooth - u kunt geen scènes maken van het apparaat dat communiceert via Bluetooth
  • Wifi - we kunnen vanaf elke plek op aarde verbinding maken, als alleen het apparaat waarop het apparaat is aangesloten een internetverbinding heeft.
  • ZigBee - apparaten zijn verbonden met poorten, de zogenaamde Gatewayen de gateway maakt verbinding met de router en we kunnen ook vanaf elke locatie op de grond bedienen. Zonder een gateway zijn apparaten die communiceren met Zigbee echter nutteloos. Zigbee-apparaten werken op batterijen en dankzij het gebruik van deze transmissie gaat de batterij een jaar of twee mee. Een zeer energiezuinige verbinding.

Ik heb drie lijsten gemaakt, waarin een lijst staat met alle apparaten die op een bepaalde manier communiceren:

Zie ook
Revolut

Als er een apparaat ontbreekt, laat het me weten in de reactie, ik zal toevoegen.

Wanneer u zich de eerste keer aanmeldt bij de Mi Home-toepassing, moet u Regio selecteren. Waarschijnlijk zal de meerderheid met de keuze uit Amerikaanse of Chinese bosjes, VS kiezen. Je moet voor China kiezen, Als u de Verenigde Staten kiest, worden sommige apparaten helemaal niet weergegeven. Als u alleen geïnteresseerd bent in bijvoorbeeld Yeelight-lampen, kunnen we na het selecteren van de locatie in Singapore de bollen aan de portal koppelen. IFTTT.com. De poort heeft een ingebouwde lamp en een radio, de radio heeft standaard alleen Chinese radiostations, maar heel veel een eenvoudige manier we kunnen ook Pools toevoegen.

De twee belangrijkste regels van Xiaomi Smart Home, we kiezen de locatie van China en een gateway is nodig voor Zigbee-apparaten.

Scroll To Top