Nu lezen
Xiaomi-gassensor, gemaakt door Honeywell. Integratie met MiHome.

Xiaomi-gassensor

Na de rookdetector, introduceert de Chinese reus een andere sensor in ons aanbod, die geeft om onze veiligheid. Persoonlijk rekende ik geruisloos op de koolmonoxidesensor, maar nu maakte Honeywell een aardgassensor voor Xiaomi.

Xiaomi-gassensorDe Xiaomi-gassensor heeft een traditioneel alarm (geluids- en knipperende diode) en een extern alarm. We ontvangen een melding op de smartphone wanneer de gasconcentratie in de kamer een alarmconditie bereikt. Net als de rookmelder, zal het apparaat u eraan herinneren een zelftest uit te voeren om de prestaties van het apparaat te bevestigen. Dankzij de verbinding met de MiHome-applicatie kunnen we elke test automatisch laten uitvoeren, elke gegeven tijd. Naar mijn mening zal een zeer goede oplossing, in het geval van een onregelmatigheid worden geïnformeerd. Ik vraag me af hoeveel mensen met traditionele sensoren de testknop regelmatig gebruiken.

De wandsensor moet zich op een afstand 1-4 van de "gasbron" bevinden en de afstand van het plafond mag niet kleiner zijn dan 30cm. Wanneer de afstand tussen de Xiaomi-sensor en de "gasbron" op het plafond is gemonteerd, mag 4m niet worden overschreden en kan deze niet rechtstreeks met een apparaat voor gasafgifte op ons worden gemonteerd. De fabrikant verklaart dat het apparaat kan werken bij temperaturen tussen -10 en + 55 graden. Afmetingen 80mmx 29mm en 90g-gewicht. Er zijn geen gassensoren voor batterijen, als iemand een dergelijke opmerking heeft ontvangen, alstublieft. Een jaar geleden waren ze dat, maar ze waren teruggetrokken, alleen vanwege de machts-honger. De sensor die in het apparaat wordt gebruikt, is te energieverslindend en heeft altijd een constante 230V-voeding nodig. Het netsnoer dat bij het apparaat wordt geleverd, heeft een lengte van 1,9m. Ik ben blij om zo nodig een aardgassensor van Xiaomi te maken en we zullen helaas worden geïnformeerd over de hoge concentratie, we zullen in staat zijn om op afstand de ventilatie in te schakelen en de bedreigende apparaten los te koppelen, dankzij de integratie met het Xiaomi-ecosysteem.

Xiaomi-gassensor
Wandmontage
Xiaomi-gassensor
Plafondmontage

De Xiaomi-gassensor zit in een crowdfunding-campagne en kost 199-yuan, 29 $. Het apparaat zal dit jaar in de verkoop gaan. Ik hoop dat de volgende sensor in het aanbod van de Chinese reus de koolmonoxidedetector zal zijn.

Zie ook

Afbeeldingen zijn afkomstig van de Xiaomi-website