Nu lezen
Xiaomi bewegingssensor - het heeft integratie met MiHome

xiaomi bewegingssensor

Bewegingssensoren associëren me met iets groots, lelijks. Toen ik de Xiaomi Smart Body Sensor uit de doos haalde, was ik opgetogen over de afmetingen en het uiterlijk. Het is een beetje groter dan een tiental vijf-pence set op elkaar, het is de grootte van twee doppen.

Vanaf de onderkant heeft het een dubbelzijdige tape, die aan het oppervlak kan worden vastgelijmd. Lichtgewicht, gewoon 18g zorgt ervoor dat het niet zal vallen. Werkt in de draadloze ZigBee-standaard, een gateway is vereist. Het wordt aangedreven door een CR2450-batterij, er is geen probleem met de beschikbaarheid in Polen. Xiaomi verklaart werken bij temperaturen van -5 tot 40 graden. De werkhoek van de sensor is 170stopni, het maximale bereik van 7m. Het apparaat is niet uitgerust met een knop of diode, alleen de opening voor koppelen / resetten, die met een punaise moet worden ingedrukt om de SIM-kaart in nieuwe smartphones te trekken.

De Xiaomi-bewegingssensor is van oudsher opgezet als een Chinese fabrikant in de Mi Home-toepassing. Het draadloze ZigBee-protocol dat in het apparaat wordt gebruikt, vereist een slimme thuisbasis van Xiaomi. Het koppelingsproces ziet er hetzelfde uit als in de case Xiaomi draadloze schakelaar. Nadat u op de gateway hebt geklikt, gaat u naar het tabblad Apparaat, klikt u op Subdevice toevoegen, selecteert u de bezettingssensor en drukt u op de resetknop op de Xiaomi-sensor met behulp van de pin. Na een paar seconden wordt het apparaat gekoppeld.

Xiaomi Smart Human Body Sensor
In de Mi Home-toepassing voor iOS is de configuratie van de bewegingssensor helaas in het Chinees. Android-gebruikers hebben een Engelse configuratie.

Nadat ik op de nieuw toegevoegde sensor heb geklikt, heb ik twee opties, waarbij ik scènes en vermoedens maak logs, de sensor slaat de datum en tijd op telkens wanneer deze de persoon detecteert. De applicatie biedt voorbeeldscènes waarin de sensor kan worden gebruikt. Wanneer hij een persoon detecteert, schakelt hij de luchtreiniger uit en zet hij de verlichting aan en nog veel meer.

Zie ook
mihome xiaomi temperatuur

Xiaomi bewegingssensor

MI home xiaomi

Laten we je eigen scène maken door onderaan in Scène toevoegen te klikken. Eerst moeten we kiezen wat er moet gebeuren om x te maken. Klik op Voorwaarden toevoegen, we kiezen aan welke voorwaarde moet worden voldaan. Het middelste beeld toont de beschikbare sensoropties van Xiaomi. Nadat u de voorwaarde hebt geselecteerd, klikt u op het toevoegen van de instructies (instructies toevoegen) die de gateway moet uitvoeren als de eerder gedefinieerde voorwaarde is gebeurd. We kiezen een interessant apparaat. Het is ook mogelijk om in te stellen op welke uren de door ons gecreëerde scène zou moeten werken. Om dit te doen, klik op Efective tijdsperiode. Houd er bij het instellen van de tijd rekening mee dat dit een Chinese tijd is en dat er zeven uur moeten worden toegevoegd.

Sommering

Xiaomi bewegingssensor hij betoverde me met zijn uiterlijk, kleine afmetingen. In een slimme woning is een bewegingssensor voor mij noodzakelijk. Het apparaat is betrouwbaar, ik heb nog niet het voor elkaar gekregen dat de geprogrammeerde scène niet is gestart. De Chinese reus heeft een product gemaakt dat het verdient om aanbevolen te worden, ik geloof dat je er veel gebruik van zult vinden.