Ik werd door een van de gebruikers op de hoogte gebracht van de nieuwe Aqara-poort tjilpenbedankt voor de informatie. Sinds ik hoorde over een nieuw product, ben ik erachter gekomen dat ik het moet hebben. Elke dag gebruik ik het Apple-ecosysteem, dus integratie met Xiaomi's slimme huis zou geweldig zijn.

Het product is nog niet verkrijgbaar in Europa, dus ik moest het zelf downloaden uit China. Na een paar weken van de orde kwam naar me toe, nam ik onmiddellijk het uitpakken en het testen van nieuwe producten. Ik weet niet waarom, maar van de Works with Apple HomeKit-badge ziet het product er meer prestigieus uit. Ik had al tientallen Aqara-apparaten, maar geen van hen had zo'n dikke handleiding. Meestal is er in de doos een informatiekaart en hier een klein boek met verschillende talen, maar er is geen Poolse taal.

Aqara Gateway werkt met Apple HomeKit [uitpakken]

Aqara Gateway werkt met Apple HomeKit [uitpakken]

Aqara Gateway werkt met Apple HomeKit [uitpakken]

In de doos bevindt zich een gateway, poort, centrale eenheid - het apparaat heeft veel namen, maar er is ook een handleiding. Het apparaat lijkt op de eerste Xiaomi Mijia-poort, maar de voorkant is een beetje anders. De witte plastic rand rond is gebogen in een andere hoek. Het apparaat heeft één knop voor de behuizing die wordt gebruikt om de gloeiende ring rond in te schakelen. De knop en de gloeiende ring zijn te zien op de derde foto.

Aqara Gateway werkt met Apple HomeKit [uitpakken]

Aqara Gateway werkt met Apple HomeKit [uitpakken]

Aqara Gateway werkt met Apple HomeKit [uitpakken]

Aqara Gateway heeft helaas een Chinese stekker en u moet een adapter gebruiken die het geheel aanzienlijk uitbreidt.

Aqara Gateway werkt met Apple HomeKit [uitpakken]

Integratie met Homekit

Het is tijd voor de belangrijkste of integratie met HomeKit. Het koppelingsproces verloopt erg soepel. Het enige dat u hoeft te doen, is het apparaat op de elektriciteit aansluiten en de Home-app gebruiken om een ​​nieuw accessoire toe te voegen. Op het apparaat en de doos staan ​​speciale QR-codes die moeten worden gescand en de gateways, smartphone en router leggen automatisch een verbinding tot stand. De Aqara-poort ondersteunt geen 5 GHz, het is alleen mogelijk om verbinding te maken met de 2,4 GHz-frequentie.

Aqara Gateway werkt met Apple HomeKit [uitpakken]

De deur is toegevoegd, hoe zit het met andere accessoires? De overige elementen moeten worden toegevoegd aan een afzonderlijke Aqara Home-toepassing. Alvorens te kopen, vroeg ik me af of de oude Aqara-sensoren met de nieuwe centrale zullen werken? Het antwoord is: het werkt zo. Ik heb de motor aangesloten op bedieningsgordijnen, temperatuur- en vochtigheidssensoren en reed-schakelaars voor deuren en ramen. Ik weet niet wat het probleem is, maar de knop wil geen verbinding maken.

Aqara Gateway werkt met Apple HomeKit [uitpakken]

Aqara Gateway werkt met Apple HomeKit [uitpakken]

Alleen Aqara-sensoren

De besturingseenheid kan alleen worden aangesloten op Aqara-apparaten. Het kan niet worden gecombineerd met Yeelight- of Xiaomi-producten, dus het werkt niet met een stofzuiger, luchtfilter of Yeelight-lampen. Een van de gebruikers op Facebook schreef dat Aqara had aangekondigd dat tegen het einde van het jaar de nieuwe poort met alle apparaten van Mijia / Xiaomi / Yeelight zal werken, maar ik betwijfel het oprecht.

Als u een iPhone bezit en op zoek bent naar apparaten om een ​​slimme woning te maken, zijn Aqara-producten de goedkoopste optie. Alle sensoren kosten onder 100 zloty, maar je moet het zelf kopen uit China. De applicatie werkt veel efficiënter en sneller dan Mi Home van Xiaomi, die erg lang oplaadt. Reacties in de Home-app van Apple en Aqara Home zijn onmiddellijk, maar niet alles is verfijnd ...

Ik weet niet wat het probleem is, maar ik kan geen account instellen in de Aqara Home-app. Er is een account nodig om scènes te maken, dat wil zeggen mini-programma's te maken waarbij het ene apparaat specifieke responsen naar het andere belt. Bijvoorbeeld: de gordijnen zijn tot het einde gesloten, het licht is aan. Zonder het Aqara-account kan ik de meetgeschiedenis in de temperatuursensor niet bekijken en de apparaten bijwerken. Wanneer ik klik om de softwareversie te controleren, vraagt ​​het apparaat u aan te melden. Ik zou dit graag willen doen, maar om dit te doen moet je het e-mailadres invoeren waarnaar de verificatiecode zal komen. Het probleem is dat het al 24-uren probeert en de code niet bereikt.

Het is de moeite waard om te kopen?

Naar mijn mening is het op dit moment beslist een betere keuze Xiaomi-poort lub Aqara zonder HomeKit, maar met een IP-camera. Als u afhankelijk van HomeKit stelt een beetje langer wachten of order van China, de zending komt binnen 2-4 weken en hopen dat het deze keer in staat om een ​​account Aqar al te maken zal zijn.

Je kunt de Aqara HomeKit-poort kopen here.