Nu lezen
Herziening van Xiaomi Mi6 - bij het nastreven van de iPhone, of misschien al eerder?
Xiaomi Mi6

Xiaomi Mi6

Xiaomi kracht ecosysteem vereist twee besturingssystemen, sommige apparaten in toepassingen Thuis Mi hebben Engels-interface androdzie, andere iOS. Daarom heb ik ook een Android-smartphone nodig om op betrouwbare wijze tests uit te voeren en natuurlijk heeft Xiaomi iets gekozen. Ik wilde niet te klagen met vrije tijd op het apparaat dus heb ik besloten om voor het eerst in het vlaggenschip Xiaomi Mi5, daarna overgestapt naar een latere aflevering Mi6 namelijk de telefoon die ik al 3 maanden. Hoe wordt het gepresenteerd? Kan het op één lijn staan ​​met de tweemaal zo dure 7 iPhone?

doos

Xiaomi Mi6

Xiaomi Mi6 komt tot ons in de witte doos aan de voorzijde die is het logo van MI en een beschrijving van hoeveel RAM en ROM op de telefoon 64 / 6GB. De telefoonspecificaties worden van de achterkant geschreven, net als op de iPhone-vakken.

Naast de smartphone in een doos krijgen we:

  • QC 3.0-oplader - Chinese stekker, adapter nodig
  • USB-kabel -> USB-C
  • adapter voor USB-C hoofdtelefoon -> 3,5mm-aansluiting (geen hoofdtelefoon inbegrepen)
  • siliconen hoes
  • gebruiksaanwijzing
  • naald om de SIM-kaarthouder uit te trekken

Budowa

De smartphone is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Zwart, zilver, wit en blauw. Het is ook mogelijk om een ​​keramische versie te kopen, versierd met 18-karaats goud. De achterkant en voorzijde van de Mi6 zijn bedekt met glas, Xiaomi verklaart niet welk glas de telefoon heeft afgedekt. Het is echter zeker geen Gorilla Glass 4, aan de voorkant heb ik een paar krasjes. De achterkant ontbreekt omdat het nest in de tas aan de set is bevestigd. Niet vanwege het risico op krassen, en omdat het glas erg glad is en gewoon van de tafel gaat als er maar een paar bochten zijn, elimineert de behuizing dit probleem effectief. Het vorige Mi5 vlaggenschip had hetzelfde probleem. De nieuwe smartphone is zwaarder dan zijn voorganger door 40g, alsof het niet genoeg is, maar het is 25% van het gewicht van het apparaat, ik voel een verschil, ik denk dat het een pluspunt is. Mi5 was gewoon te licht. Het heeft ook afgeronde randen zodat het goed in uw hand past. De gebruikte materialen zijn van uitstekende kwaliteit, de montage van de elementen is voorbeeldig.

Xiaomi Mi6

Aan de voorzijde van het apparaat in de top camera om te praten over 8 megapixel resolutie, lichtsensor, en de onderlinge aanpassing van de luidspreker en LED-meldingen voor slechts één kleur. In Mi5 konden we verschillende kleuren instellen voor andere meldingen, maar in het nieuwere model heeft Xiaomi dit ingetrokken. Onder het scherm zijn drie knoppen aan de zijkanten van de twee functies, kunnen we zelf en het midden van het huis waar ik vind een vingerafdruklezer programmeren. Mi6 volgde de voetstappen van Apple en gaf de koptelefoonaansluiting op, in de iPhone vind ik het een pluspunt omdat de fabrikant een schitterende Airpodsy-hoofdtelefoon heeft geleverd, maar Xiaomi vergat het helaas en biedt geen goede draadloze hoofdtelefoons. Ja, dat heeft hij een draadlozemaar naar mijn mening zijn ze hopeloos. Ze zouden de hoofdtelefoonaansluiting een jaar kunnen verlaten, des te meer Mi6 is niet waterdicht, alleen spatwaterdicht.

Op de achterkant van het apparaat vindt u een dubbele camera met 12-megapixelresolutie en een dubbele LED-diode en aandacht, de lenzen steken niet uit de behuizing. Halo Apple? Kun je? Da. Aan de onderkant, MI inscriptie en informatie die Xiaomi ontwierp en maakte deze telefoon in China. Alsof het enige betekenis voor me had. Aan de rechterkant bevinden zich drie knoppen, luider / stiller en een aan / uit-knop. Aan de linker nanoSIM-kaartlade kan de telefoon twee tegelijk ondersteunen.

Xiaomi Mi6

Volgens mij Xiaomi Mi6 ligt beter in de palm van je hand dan de iPhone 7, als iemand een kleine film verstoort, koop dan beter gehard glas en trek het niet uit de hoes. Voor mij aan de voorkant heb ik een beetje micro-pick-up. Het gebruik van glas door Xiaomi zorgt ervoor dat de smartphone eruit ziet als een premium product, maar het is erg moeilijk.

Ekran

Xiaomi heeft Mi6 scherm IPS LCD 5,15 "en resolutie x 1920 1080, 428 dichtheid van pixels is PPI. Op zonnige dagen kunt u de telefoon eenvoudig in de volle zon gebruiken. De vriend zei dat hij heel goede zwarten heeft in vergelijking met Samsung. Het display biedt een zeer goed contrast over 2000: 1, kijkhoeken zijn erg goed.

Xiaomi Mi6

In de instellingen hebben we de kleurtemperatuur van het licht om uit te kiezen: koud, standaard en warmte. U kunt ook standaard, automatisch of verhoogd contrast stimuleren. Ik heb deze optie altijd ingesteld op standaard, het enige dat ik gebruik is een blauwlichtfilter dat lezen in het donker ondersteunt, niet belastend voor mijn ogen.

Efficiëntie en dagelijks werk

Xiaomi Mi6 Ik heb een kwart. Ik denk dat de telefoon sensationeel is, het werkt heel snel. Heeft een processor Snapdragon 835 uitgerust met dergelijke topmodellen zoals Samsung Galaxy S8, Sony Xperia XZ of HTC U11. RAM-geheugen is absurd voor de iPhone-gebruiker omdat het tot 6GB is, en dit is 3x meer in vergelijking met de nieuwste Apple-smartphone. "Zo'n lef" biedt Mi6 in een antitu- wittestresultaat via 182tys, ter vergelijking mijn iPhone 7 bereikt 169tys. In elk van de benchmarks staat Xiaomi voorop, hij is niet bang voor welk spel of programma dan ook.

MIUI

..wie is wat de meeste gebruikers verliefd zijn geworden op Xiaomi, een sensationele en intuïtieve overlay op de Android, de versie van het Android-systeem waaronder Mi6 werkt is Nougat 7.1.1. In mijn model heb ik een geladen versie van MIUI 8.6 - 7.7.20 die is ontwikkeld door xiaomi.eu.

Sommige mensen denken dat MIUI de meest uitgebreide interface op Android is, die ik mezelf niet aan deze hand zal geven. Als je echter elke dag iOS gebruikt, zul je in MIU jezelf als een vis in het water vinden! Plus in het voordeel van MIUI voor appels is een betere mogelijkheid tot personalisatie.

Wat gebruik ik het meest op de Mi6 en mis ik de iPhone?

Android Pay

Betalingen zijn geweldig! Alleen wat ik mis is de mogelijkheid om met een horloge te betalen, ik hoop dat Xiaomi een Amazfit A1603-stijlarmband zal laten zien waarmee je kunt betalen.

Android Pay

Rekenmachine

Het is prachtig! Het is ook erg handig, het heeft veel keuzemogelijkheden. Voor de geliefdenliefhebber van Xiaomi is de optie Valutarekenmachine bijzonder handig. Als Xiaomi het apparaat vrijgeeft, voert u in hoeveel de RMB kost en de rekenmachine wordt automatisch omgezet in USD en PLN. Als het verschil erg veel is tussen de verkoopprijs van Xiaomi en de Chinese tussenpersonen, wacht ik tot het stopt, ik begrijp de afdrukken, maar als iets voorbij is 100% koopt niet, ik wacht.

xiaomi calculator
xiaomi calculator

Het tweede profiel

Maakt praktisch een tweede telefoon, tweede bureaubladen, geïnstalleerde applicaties, contactpersonen, sms - alles. Handig als we iets geven aan een kind, en we willen niet verward raken in ons "hoofd". Niet meer per ongeluk starten van een gesprek door een kind.

tweede profiel xiaomi mi 6

Dubbel scherm - de telefoon ontwaken

Ik ben gewoon recensies aan het schrijven, de telefoon staat op tafel, ik zou de iPhone moeten oppakken om het scherm te laten ontwaken. In Mi6 is het genoeg om snel twee keer op het scherm te tikken en het scherm zal weer tot leven komen.

Xiaomi Mi6

Nu, het tegenovergestelde, wat mis ik in Mi6 met betrekking tot de iPhone 7?

Tweetboot - misschien doen ze de applicatie op Android ...

Kje hebt het niet gebruikt, je begrijpt het niet! 🙂 Een briljante synchronisatie tussen apparaten. We lezen op deze plek waar we op een ander eindigden. Het laat zien hoeveel tweets we moeten lezen. Geen advertenties, alles is alleen chronologisch van mensen die we volgen, geen spam. Een heel andere ontvangst van Twitter dan via de standaard applicatie.

Bedieningsmodus met één hand

Op de iPhone dubbeltikken op de Home-knop, het scherm valt halverwege uit. In Mi6 kan het scherm worden verkleind 3,5cala, 4 of 4,5 inches. Ik vond de Apple-oplossing meer leuk.

Zie ook
Xiaomi Mi Mix 3

Macbook - berichtsynchronisatie

Het voltooit niet de functie van de iPhone, maar het ecosysteem. Als we een Macbook hebben, is automatische synchronisatie van berichten tussen i-apparaten een groot pluspunt, bijvoorbeeld bij het herschrijven van SMS-codes van een bank. Moet u in uw dagelijks leven op een sms reageren, hoeft u niet naar de telefoon te grijpen, als een bug en handig.

Airpodsy

Veruit de beste koptelefoon op de markt, mobiliteit, overmand door me Bang & Olufseny H8 die een betere geluidskwaliteit te bieden, liggen nog steeds ongebruikt maanden. Zelfs thuis, geef ik de voorkeur aan Airpods.

Ik denk dat alleen de koptelefoons, applicaties, ecosystemen en niet rechtstreeks de telefoon me vasthouden. De grens tussen Android en iOS is al erg dun. En dankzij MIUI is het zelfs nog dunner. Als Xiaomi "Airpods" doet Hij zou bereid zijn om te veranderen naar Android. Alleen de ongelukkige Windows van Microsoft, hier is het verschil tussen de systemen kolossaal, macOS >>> Windows.

Batterij

Ik ga het niet opzettelijk scheiden, ik ben niet geïnteresseerd in droge nummers. Alles verifieert het leven hoe dan ook en tegenwoordig laden we elke dag smartphones. Als we veel van de telefoon gebruiken, gaat de batterij een dag mee, misschien is het nog steeds een tiental procent, dus we laden 's nachts nog steeds op voor de tweede dag. Plus, ik kan een batterij geven is het feit dat het QC 3.0 ondersteunt en heel snel laadt.

Vingerafdruklezer

Net als de hele Xiaomi Mi6 is de lezer snel kapot. U hoeft niet op de Home-knop te drukken om het scherm te 'ontwaken' zoals op de 7 iPhone. Schuif gewoon uw vinger boven de lezer en de telefoon wordt automatisch ontgrendeld.

inrichting

Mi6 is uitgerust met dubbele hoofdcamera, de kwaliteit van de foto's hangt vooral af van de lichtomstandigheden. Op zonnige dagen, naar mijn mening, is het echt goed en er is niets om over te klagen, foto's zijn natuurlijk. Er is geen kunstmatige herverdeling. Bij een lager licht verschijnen zachte geluiden.

Foto's gemaakt door Mi6 door een complete amateur in de automatische modus zien er als volgt uit, naar mijn mening zijn ze praktisch als van de iPhone 7:

Xiaomi Mi6

Xiaomi Mi6

Sommering

Xiaomi Mi6 kan in China worden gekocht voor minder dan 1600 PLNde laagste prijs die ik heb gezien is PLN XNUM. iPhone 7 kost 3349 PLN, biedt alleen 32GB ingebouwd geheugen en Mi6 tot 64gb in de goedkoopste versie. Over de RAM, 6GB in Mi6 en 2GB in de iPhone, ik spreek niet omdat het twee andere systemen zijn, twee verschillende geheugenbeheersing. Het vlaggenschip Xiaomi is echter twee keer goedkoper dan zijn rivaal uit de Apple-stal! Als je een topsmartphone wilt is er naar mijn mening geen betere optie. Xiaomi doet elk jaar geweldig werk. Bent u op zoek naar een nieuwe telefoon, bent u niet in het Apple Ecosysteem? Je herkende de magie van Airpods niet? Neem Xiaomi! Absoluut de beste keuze als ze het twee keer zo duur verkopen zou ook een uitstekende keuze zijn, en voor sin + -1500, koop niet ...

Ik voelde me al jaren geleden aangetrokken tot Apple-producten van 7 iPhone. Het was mijn eerste Apple-apparaat, vergeleken met Android was het revolutionair. Vandaag zou ik niet twee keer zoveel uitgeven voor een telefoon die niet veel verschilt van 2x goedkopere concurrentie. Naar mijn mening is Apple tegenwoordig meer aangetrokken tot Apple-apparaten, die nog steeds domineren boven Windows.