Na een paar weken roddelen presenteerde Xiaomi gisteren nieuwe modellen van het vlaggenschip Mi 8. De laatste paar dagen presenteerde de Chinese reus posters die uitnodigden voor de conferentie. Volgens de geruchten die het netwerk verspreidden, zou een van de nieuwe modellen Xiaomi Mi 8 Youth Edition worden genoemd, maar dat zal niet gebeuren. Twee nieuwe smartphones zijn Mi 8 Lite en Mi 8 Pro. Vijf verschillende Mi 8-modellen zijn sinds gisteren beschikbaar, naar mijn mening is het te groot.

Xiaomi Mi 8 Pro

Xiaomi Mi 8 Pro

Laat ik beginnen met een sterkere versie van de Xiaomi Mi 8 Pro. Het heeft inspringende dimensies als de standaard Mi 8, maar het woord Pro geeft aan dat we te maken hebben met een krachtiger model. De processor is hetzelfde, omdat dit de meest efficiënte eenheid op de markt is: het is Snapdragon 845 geklokt op 2.8 GHz. Het is beschikbaar in de 6- of 8 GB-versie van RAM en het interne geheugen is 128 GB in beide modellen. De grafische processor is ook niet veranderd, het zal Adreno 630 zijn dat elke game aankan. Het 6,21 diagonale scherm met de 1080 x 2248-resolutie heeft een inkeping bovenaan, de zogenaamde Notch.

Xiaomi Mi 8 Pro

De grootste nieuwigheid in de Mi 8 Pro is de vingerafdruklezer die zich onder het display bevindt. Dezelfde lezer bevindt zich in de Mi 8 Explorer-editie. De smartphone is vanaf morgen verkrijgbaar en er worden twee gloednieuwe kleuren aangeboden: Twilight Gold en Dream Blue.

Xiaomi Mi 8 Pro

Xiaomi Mi 8 Pro is geprijsd in China op 3199 yuan, of over 470 $ voor de versie met 6 GB RAM en ongeveer 525 $ voor de versie met 8 GB RAM. Wat mij betreft, het is niet nodig om de Mi 8-lijn te verfrissen, het is beter als Xiaomi zich concentreert op de promotie van de Mi Mix 3, die in oktober in première gaat. Ik wacht op een nieuwe frameloze. Ik had al Mi 8, nu is het tijd voor een nieuwe trend, namelijk een smartphone met een schuifregelaar, en zo moet het zijn Meng me 3. De nieuwe Mi 8 Pro-smartphone wordt de internationale Mi 8 Explorer-editie.