Nu lezen
Xiaomi PHILIPS Zhirui Smart bedlampje review

Achter mij twee weken met de nieuwste nachtlamp van Xiaomi. Ik heb al een vermelding toegevoegd met betrekking tot de lamp waarin ik heb gepresenteerd hoe deze is verpakt en wat er in de doos zit. U kunt het bericht lezen bij het uitpakken tutaj, nu zal ik me concentreren op de gebruikservaring en deze vergelijken met Nachtlampje Yeelight.

Xiaomi PHILIPS Zhirui Smart bedlamp

Xiaomi PHILIPS Zhirui Smart bedlampje review

De lamp kan in drie delen worden verdeeld:

  • basis met een microfoon en een USB-C-aansluiting voor het voeden van de bedlamp
  • roterend lichtgevend deel
  • knop bovenaan

Handmatige bediening

De lamp kan worden ingeschakeld door eenmaal op de knop te drukken. Wanneer de lamp brandt, kunt u de intensiteit van het licht aanpassen - dimmen of verlichten door de bovenste bol rond te draaien. Naar links draaien zorgt ervoor dat de lamp steeds minder wordt en de rotatie naar rechts verhoogt het vermogen.

Xiaomi PHILIPS Zhirui Smart bedlamp

De tweede functie van de knop is om de kleur van het licht te veranderen. Door de knop ingedrukt te houden en vervolgens op dezelfde manier te draaien alsof we de lamp wilden dimmen, veranderde de kleur in een van de 16 miljoenen kleuren. Zolang we de knop vasthouden en draaien, verandert de kleur.

Een snelle, dubbele klikknop verandert de lichtmodus. Verlichting in verschillende kleuren of warm / koud licht.

De laatste functie van de knop houdt drie seconden vast. De lamp gaat naar de nachtmodus of start de muziekmodus (de lichtkleur verandert in het ritme van de muziek). In dit opzicht domineert de nieuwe lamp het Yeelight-product. Zoals ik al zei, de Philips-lamp heeft een microfoon en het Yeelight-product maakt gebruik van de ingebouwde smartphone. De Yeelight moet altijd de toepassing hebben ingeschakeld en u kunt uw smartphone niet gebruiken.

Slimme functies

Xiaomi PHILIPS Zhirui Smart bedlampje review

Xiaomi PHILIPS Zhirui Smart bedlampje review

We ondersteunen alle Philips Xiaomi-producten in de Mi Home-toepassing. U kunt in- en uitschakelen, de kleur wijzigen en de lichtintensiteit aanpassen, dat is alles wat u handmatig kunt doen.

In de toepassing worden kant-en-klare scènes gemaakt door programmeurs geactiveerd. De lamp zal de juiste kleur aannemen voor het lezen of meer uitgebreide modi zoals: Sunset Glow, Pink Romance of Ocean and Sky. Bijvoorbeeld in de Sunset Glow-modus, zal de lamp de kleur tussen rood, oranje en geel vloeiend veranderen.

U kunt ook de slaap- of wekmodus activeren. Definieer in de slaapstand het aantal minuten dat de lamp moet worden uitgeschakeld. De wekmodus start het licht met een zacht licht op de ingestelde tijd en de vaste dag, u kunt synchroniseren met de wekker.

Xiaomi PHILIPS Zhirui Smart bedlampje review

Xiaomi PHILIPS Zhirui Smart bedlampje review

Integratie met Mi Band

Er zijn twee opties om uit te kiezen: automatische activering wanneer we dichtbij het polsbandje zijn en uit wanneer we vertrekken of automatisch het licht uitschakelen wanneer Mi Band detecteert dat we in slaap zijn gevallen Als we willen dat het licht aangaat wanneer we alleen op bepaalde tijden benaderen, is dit geen probleem, we definiëren de bedrijfsuren in de toepassing. Net als gevoeligheid, hoe dichtbij we moeten benaderen. In de herfst en winter is het een nuttige functie als de dag korter wordt.

Gedefinieerde openingstijden

De lamp heeft een timer en u kunt instellen in welke uren deze automatisch moet worden in- en uitgeschakeld. Bijvoorbeeld elke dag van 20 tot middernacht. Helaas kun je niet definiëren in welke modus, de lichtkleur moet beginnen te werken. De vorige modus start voordat deze wordt uitgeschakeld.

Integratie met andere Xiaomi Smart Home-apparaten

Xiaomi PHILIPS Zhirui Smart bedlampje reviewZhirui Smart Bedlamp kan worden gecombineerd in scènes met alle apparaten die we in de Mi Home-toepassing hebben. De afbeelding laat zien wat een lamp kan doen als hij een signaal van een ander apparaat ontvangt.

BLE-gateway

Xiaomi PHILIPS Zhirui Smart bedlampje reviewDe laatste functie van de Philips-lamp is BLE Gateway. Het apparaat kan de rol van "moeder, centrale eenheid" spelen voor een ander apparaat dat alleen Bluetooth heeft. De Xiaomi-aanbieding is zo'n apparaat temperatuur- en vochtigheidssensor, waarbij Wi-Fi specifiek is opgegeven voor de BLE Gateway-functionaliteit om een ​​langere levensduur van de batterij te bieden. Hoewel de thermometer geen Wi-Fi heeft, is het dankzij de moeder van BLE Gateway dat we er overal ter wereld toegang toe hebben en we kunnen verbinding maken met scènes met andere slimme apparaten voor thuisgebruik.

Zie ook

Yeelight of Philips welke nachtlamp om te kiezen?Xiaomi PHILIPS Zhirui Smart bedlampje review

Het Philips-product ziet er beter uit en Yeelight heeft betere software. In Zhirui ontbreken dergelijke scènes als zonsopgang / zonsondergang. Je kunt over deze scènes lezen in de productbeoordeling van Yeelight. Aan de andere kant heeft het Philips-product het voordeel als u de muziekmodus wilt gebruiken.

Xiaomi PHILIPS Zhirui Smart bedlampje review

Lichtbronnen zoals lampen of lampen kunnen worden gecombineerd in groepen om alles tegelijk te bedienen. Er is geen enkele manier dat zowel Philips- als Yeelight-producten in één groep vallen. Je kunt een scène maken in Mi Home waarin we een groep Yeelight- en Philips-apparaten toevoegen, zodat je alle lichten in je huis kunt uitschakelen. U kunt echter nog steeds niet soepel dimmen.

Als u al Philips of Yeelight verlichtingsproducten heeft, moet u naar mijn mening voor dezelfde nachtlamp kiezen. Ik zou Yeelight-bedlamp kiezen, ik vind hun producten meer leuk.

Verlichtingsproducten kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën. Ik laat zien welke fabrikant een betere keuze op een bepaald gebied zal tonen:

E27-lampen - Yeelight
Nachtlampje - Yeelight (klein voordeel ten opzichte van Philips)
Plafondlamp - Yeelight
Bureaulamp - Yeelight

Plafondogen (verborgen) - Philips
E14-lampen - Philips

Als u geïnteresseerd bent in het Philips Zhirui-nachtlampje, is dit verkrijgbaar tutaj.

Scroll To Top