Nu lezen
64MP in de aankomende Redmi-smartphone, in de nabije toekomst zelfs 100MP

Xiaomi Future Image Technology Communication Meeting werd gehouden in Beijing. Xiaomi president en mede-oprichter Lin Bin gaf details over de aankomende Redmi-smartphone, evenals de technologieën van het bedrijf die in camera's worden gebruikt en de toekomst met betrekking tot de fotografische prestaties van smartphones tijdens zijn toespraak. Componentenleveranciers werden ook besproken.

Zoals Lin Bin zei, richtte Xiaomi twee jaar geleden een onafhankelijk camerateam op. In mei heeft 2018 een officiële afdeling opgericht die voor dezelfde doeleinden werkt. Hij houdt zich bezig met alle aspecten van hardware en software voor camera's. Bovendien bestaat het Xiaomi-team voor kunstmatige intelligentie uit meer dan 1000-mensen en heeft het meer dan 684-patenten met betrekking tot kunstmatige intelligentie, wat hen een 11-plaats in de wereld geeft.

Bin sprak ook over de komende Xiaomi-telefoon. Het heeft een Samsung GW1-matrix met 64MP-resolutie. Li Jishuo, vice-president van Samsung Electronics LSI Division, verscheen op het podium en gaf enkele details over de GW1-sensor. Het heeft een 1 / 1.7 inch-formaat, dus het is vrij groot, 34% groter dan de vorige Samsung-sensor. Het heeft ook de technologie van het combineren van vier pixels in één, wat zich vertaalt in een betere beeldkwaliteit.

Samsung GW1 heeft ISOCELL PLUS pixelisolatietechnologie, die een hoge kleurreproductie en verhoogde gevoeligheid met 15% garandeert. Intelligente ISO-technologie brengt licht in balans, waardoor foto's niet overbelicht worden en ruis in de donkere delen van het beeld wordt verminderd.

GW1 ondersteunt andere Samsung-technologieën met betrekking tot HDR, belichting en een breed scala aan kleuren, wat betekent dat het beter in verschillende lichtomstandigheden kan omgaan. Samsung is erg trots op deze sensor en hoopt deze binnenkort te zien op de komende Redmi-smartphone.

Lin Bin gaf nog een interessant detail aan het einde van de presentatie. Xiaomi is van plan in de nabije toekomst een Samsung-matrix met 100MP-resolutie te gebruiken. Er zijn geen details gegeven, maar we kunnen telefoons met deze resolutie relatief snel verwachten. Xiaomi plant een echt intense strijd voor de klant, ik ben erg benieuwd wat de toekomst zal brengen en of Apple zal slapen door de nieuwe kwaliteit in smartphonecamera's.

Bekijk reacties (0)

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll To Top