Nu lezen
Xiaomi Smart Home - waar te beginnen?

Xiaomi Smart Home

Wilt u kleine automatisering bij u thuis introduceren, maar weet u niet hoe u dit moet doen? Het Smart Home-systeem van Xiaomi lijkt op het eerste gezicht ingewikkeld. U moet weten welke mogelijkheden de apparaatgegevens bieden, hoe deze met de anderen communiceert. Ik zal basisinformatie over het systeem presenteren, hoe je je avontuur kunt beginnen.

Helaas is niet alles in het Xiaomi-ecosysteem duidelijk, sommige dingen werken, sommige hebben een regionale blokkade en werken alleen in China. Voorlopig is Xiaomi's Smart Home voornamelijk gericht op de Chinese markt, maar het komt steeds vaker naar voren, een voorbeeld kan geweldig zijn stofzuiger die al Engels spreekt. Xiaomi is niet de producent van al haar producten, het financiert vaak startups van crowdfundingsplatforms. Soms werken de twin-producten, voornamelijk te zien op het voorbeeld van camera's, niet met de MiHome-applicatie, die het hart is van vrijwel alles van Xiaomi. Bij MiHome voegen en beheren we vrijwel alle Xiaomi-apparaten, waardoor er koppelingen tussen hen ontstaan. Yeelight-lampen en -lampen zijn al van het niveau van de Yeelight-toepassing, maar we kunnen nog steeds scènes met deze apparaten maken met andere Xiaomi-apparaten in de Mi Home-toepassing.

Differentiatie van apparaten

Xiaomi-apparaten kunnen op drie manieren worden gecombineerd:

 • Bluetooth - u kunt geen scènes maken van het apparaat dat communiceert via Bluetooth
 • Wifi - we kunnen vanaf elke plek op aarde verbinding maken, als alleen het apparaat waarop het apparaat is aangesloten een internetverbinding heeft.
 • ZigBee - apparaten zijn verbonden met poorten, de zogenaamde Gatewayen de gateway maakt verbinding met de router en we kunnen ook vanaf elke locatie op de grond bedienen. Zonder een gateway zijn apparaten die communiceren met Zigbee echter nutteloos. Zigbee-apparaten werken op batterijen en dankzij het gebruik van deze transmissie gaat de batterij een jaar of twee mee. Een zeer energiezuinige verbinding.

Ik heb drie lijsten gemaakt, waarin een lijst staat met alle apparaten die op een bepaalde manier communiceren:

Zie ook
Revolut

Als er een apparaat ontbreekt, laat het me weten in de reactie, ik zal toevoegen.

Wanneer u zich de eerste keer aanmeldt bij de Mi Home-toepassing, moet u Regio selecteren. Waarschijnlijk zal de meerderheid met de keuze uit Amerikaanse of Chinese bosjes, VS kiezen. Je moet voor China kiezen, Als u de Verenigde Staten kiest, worden sommige apparaten helemaal niet weergegeven. Als u alleen geïnteresseerd bent in bijvoorbeeld Yeelight-lampen, kunnen we na het selecteren van de locatie in Singapore de bollen aan de portal koppelen. IFTTT.com. De poort heeft een ingebouwde lamp en een radio, de radio heeft standaard alleen Chinese radiostations, maar heel veel een eenvoudige manier we kunnen ook Pools toevoegen.

De twee belangrijkste regels van Xiaomi Smart Home, we kiezen de locatie van China en een gateway is nodig voor Zigbee-apparaten.

23 reacties
 • Hallo.

  Een zeer interessante blog. Sam speelt al geruime tijd Xiaomi-apparaten (voornamelijk door integratie met DOMOTICZ). Ik zal waarschijnlijk veel vragen hebben. Ik heb al temperatuursensoren, bewegingssensoren, deurschakelaars, Mi Plant geprobeerd ... Ik probeer naar de camera te gaan. Ik weet echter niet hoe ik apparaten van buiten het lokale netwerk moet beheren. Je schreef: "apparaten zijn verbonden met de gateway, de zogenaamde Gateway, en de poort maakt verbinding met de router en we kunnen ook overal ter wereld bedienen" Ik weet niet hoe het werkt. Ik was dankbaar voor je hulp.

  Dank je wel. Maciej

 • Ik heb xiaomi-frame en een paar zigbee-sensoren en schakelaars. Wat als er geen internet is van de leverancier? werken de schakelaars op het interne wifi-netwerk?
  Sinds enige tijd ervaar ik pauzes in de werking van smart home. Lampen worden niet ingeschakeld of werken niet lang.
  Ik vraag me af of elke actie (ook voor apparaten in de Zigbee-standaard) verbinding met de Chinese xiaomi-server vereist? Zo ja, is mijn probleem "hik" op Chinese servers of liever op zoek naar een probleem met toegang tot internet.

     • geweldig! heel erg bedankt!
      Ik hoop dat dit het probleem met slimme schakelaars zal helpen oplossen.

      Dus in het kort waar is de homeassistant voor? welke extra krijgen we in vergelijking met de standaard gateway?

     • U kunt meerdere apparaten koppelen aan het Xiaomi-systeem. U kunt alle apparaten bedienen met een webbrowser, een tablet die aan de muur hangt. Ga jezelf binnen in Goolge Home Assistant, geef me een afbeelding en zie hoe het er min of meer uitziet.

 • Hi. Super blog. Stel dat de Yeelight RGB-gloeilampen helemaal stil zijn? Ik heb er een gekocht voor een repetitie en het klinkt. Schijnbaar stil maar toch hoorbaar. Ik weet niet of het een defect is of ze hebben het.

 • Als de jaloezieën al een elektrische motor hebben, kunt u altijd proberen de Aqara ZigBee-aansluiting te gebruiken. Het schakelt elk aangesloten apparaat in en of het een rolgordijn is of een lamp die een klein verschil maakt. De vraag hoe de motor zich gedraagt ​​wanneer deze wordt uitgeschakeld ...

 • Ik heb een vraag Net als in mijn huis (ik kocht een stofzuiger met een dweil) kies ik China vraagt ​​om een ​​telefoonnummer wat ik begrijp en vraagt ​​om een ​​code waarvan ik niet weet waar ik die kan vinden?

  • De activeringscode wordt naar u verzonden. Voer het Poolse nummer in met het begin van + 48 of u kunt een begin toevoegen, dat weet ik niet meer

  • Je hebt het waarschijnlijk al ontdekt, maar misschien heeft iemand het nodig. Door u aan te melden bij de Mi Home-toepassing, kunt u dit doen via een account op basis van een e-mailadres of telefoonnummer. Onderaan staan ​​pictogrammen waarmee u de manier waarop u zich aanmeldt kunt wijzigen. Tel / e-mail / WeChat

   ... U moet zich vooraf registreren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll To Top