Nu lezen
Aqara Smart Light Control - wandgemonteerde wandschakelaar voor Smart Home Xiaomi.

Aqara Smart Light Control

Xiaomi voldoet in toenemende mate aan haar Smart Home-aanbod. Onlangs introduceerden ze een sensor voor het aanbod gas oraz rook. Vandaag ontving ik een dubbele op het oppervlak gemonteerde Aqara Smart Light Control Wireless Version-switch, het apparaat heeft geen stroom nodig. Werkt op batterijen, je hebt een Gateway van Xiaomi nodig.

Aqara Smart Light Control bereikt ons in een wit pakket, behalve de schakelaar zelf ontvangen we ook een dubbelzijdige tape en een opzichtige handleiding. Vanwege het feit dat het een draadloze versie is, wordt de opbouw van een CR2032-batterij aangedreven door een ronde 4 PLN. Er is een verborgen versie beschikbaar, deze kost bijna twee keer zoveel en is aangepast aan een vierkant blikje, en niet zoals in de Poolse standaardronde. Het apparaat heeft de afmeting 86mm x 86mm x 15mm, vanaf de achterkant heeft het twee rubberen banden aan de boven- en onderkant om te dempen wanneer u op de schakelaar drukt. Het grote oppervlak en het lage gewicht zorgen ervoor dat de Aqara Smart Light Control eenvoudig vastzit aan de dubbelzijdige tape in de set.

[su_row] [su_column size = "1 / 3 ″]Smart Home Xiaomi[/ su_column] [su_column size = "1 / 3 ″]Aqara Smart Light Control[/ su_column] [su_column size = "1 / 3 ″]Aqara Smart Light Control[/ su_column] [/ su_row]

De schakelaar heeft twee knoppen die een vrij luide klik maken wanneer erop wordt gedrukt. Het stoort me niet persoonlijk, maar ik ken mensen die er aandacht aan schenken. Om het apparaat te koppelen met onze poort van Xiaomi, wat nodig is om het apparaat te bedienen. U moet MiHome-applicaties op uw smartphone uitvoeren vanuit de lijst met onze gateway-apparaten. Ga naar het tabblad Apparaat en klik op de onderkant in plus met Subdevice toevoegen selecteer de Wireless Switch met een dubbele knop. Op dit moment hebben we 30 seconden om één van de twee knoppen op de schakelaar een seconde ingedrukt te houden om de apparaten onderling te laten reageren. Na een succesvol koppelingsproces kunnen we beginnen met het "programmeren" van de onderbreker. We klikken op Automatiseringen toevoegen. Eerst moeten we bepalen wat de fase moet beginnen, de schakelaar biedt drie opties. Links, rechts of beide tegelijk. Vervolgens definiëren we onder de onderstaande voorwaarden wat er moet gebeuren als we op een van de knoppen drukken. Hier kunnen we al onze Smart Home Xiaomi-apparaten kiezen. Mijn drie opties zien er als volgt uit.

 • Linkerknop - schakelt de ledstrip in
 • Rechter knop - zet de plafondlamp aan
 • Beide tegelijkertijd - regelt de kracht van de plafondlamp, werkt als een typische dimmer.
[su_row] [su_column size = "1 / 3 ″]Ik ben thuis[/ su_column] [su_column size = "1 / 2 ″]Ik ben thuis[/ su_column] [/ su_row]

Nadat u op de toets hebt gedrukt, gaat de lamp onmiddellijk aan. alsof het "over de kabel" werkte in plaats van draadloos.

Sommering

Aqara Smart Light Control Draadloze versie is voor mij een zeer goed product, een goede aanvulling op het Smart Home Xiaomi-systeem. Het werkt snel en is betrouwbaar, ik heb geen situatie gehad toen ik erop drukte, er was geen vaste scène. Ik heb de stroomonderbreker in de winkel gekocht Gearbest.com 23 $, is ook beschikbaar verborgendat heeft geen batterij nodig, kost 38 $ en staat onder een vierkant blikje. Er zijn ook schakelaars met één knop te koop, persoonlijk adviseer ik een dubbele - nooit te veel opties. De enige applicatie die ik voor een single zie, is een beldeur.

10 reacties
 • Hallo, zal iemand mijn probleem oplossen? Ik weet namelijk niet hoe ik dat moet doen nadat ik op de draadloze schakelaar heb geklikt, de lamp van xiaomi gaat branden en nadat ik er opnieuw op klikte ging de lamp uit. Helaas sluiten beide regels elkaar uit en in de opties kan ik de gebruikelijke schakelregel niet vinden.

 • Philips xiaomi philips plafondlamp, 62cm-versie. Helaas heb ik bij de bedieningsopties van deze lamp alleen de optie om deze in of uit te schakelen. Ik wil dat het wordt in- en uitgeschakeld door op de Aqara Smart Light Control (versie met een enkele schakelaar) te klikken. Helaas worden beide regels ingeschakeld door te klikken en uitgeschakeld door op ruzie met elkaar te klikken en de lamp ontsteekt even en gaat dan uit. Enkele regels werken zonder problemen.

 • Hoewel het allemaal uit de Xiaomi-familie bestaat, maar de Aqara-apparaten werken het beste samen. Als de lamp niet informeert over de status van het bedieningspaneel, is het via het ZigBee-protocol mogelijk om alleen het aan of uit-signaal naar het lampje te sturen. Als bijvoorbeeld de universele socket van Aqara ZigBee wordt gepropageerd, kunt u onoff-aandelen aanbieden

 • Is de Aqara ZigBee centrale nodig om deze schakelaar te laten werken met de yeelights? Kun je (als de originele piloot yeelights) rechtstreeks van de lamp koppelen?

  • Yeelights communiceert met WiFi. Aqara-apparaten communiceren met ZigBee. Blijkbaar zijn ze in de Mi Home-applicatie identiek identificeerbaar, maar om van ZigBee naar WiFi te schakelen, moet je een centrale eenheid hebben.
   PS Zigbee is gewijd aan smart home-oplossingen. Op één CR 2020-batterij gaat de sensor meerdere jaren mee.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll To Top