Nu lezen
"Draadloze" Xiaomi-ventilator, Xiaomi Smart Fan.

https://pl.cam4.com/antonia__23

Maya-weer bereikt Polen met een vertraging van een week, temperaturen boven 20-graden beginnen. Tijd om de korte broek uit de kast te trekken. Het is waar dat we nog geen warm weer hebben, maar je kunt ook gaan nadenken over de fans. Ik besloot om de Xiaomi-fan te controleren. Het apparaat heeft een batterij en kan draadloos werken! Is Xiaomi Smart Fan de moeite waard om uit China te importeren?

Budowa

Xiaomi Smart Fan bereikt ons in een redelijk grote doos, hij is bijna een meter lang. In het midden zit een ventilator die we moeten monteren met zes onderdelen, drie schroeven. Ik heb er nog één over, ik denk dat het reserve is, voor het geval je verdwaalt. Als iemand echter een plek koopt en vindt, neem dan contact met mij op. 🙂 We hebben geen extra hulpmiddelen nodig, de set bevat een SmartMi-logo en een schroevendraaier.

Xiaomi Smart Fan

De installatie duurt maximaal vijf minuten. Waarna we met onze ogen een elegante, minimalistische vloerventilator zien. Alle fans die ik eerder had waren typisch marktgericht, tot 100 PLN. Alles kraakte in hen, het passen van elementen was slecht. Bij maximale omwentelingen bleven ze niet stabiel, gevoelig contact veroorzaakte het kantelen. Xiaomi Smart Fan weegt 3,7kg, de ronde massieve basis zorgt voor een stabiele werking, op elke kracht. Het enige nadeel in constructie is het onvermogen om omhoog / omlaag aan te passen, d.w.z. pijpverlenging. In het verticale / horizontale vlak kan alleen de propeller worden afgesteld. Hierdoor past het helaas niet naast het bureau, dat te hoog is.

Xiaomi Smart Fan

Aan de bovenkant bevindt zich een knop om de stroom van 1-4 aan te passen en de ventilator aan / uit te zetten. Onder de knop bevinden zich vier diodes die informeren over het huidige vermogen, dezelfde diodes bevinden zich op de pijp (die dioden die helaas niet kunnen worden aangepast), zodat u het huidige vermogen vanaf de voorkant kunt zien.

Xiaomi-fan

Net als elke andere ventilator heeft het Xiaomi-product ook de optie om automatisch te roteren. De slimme ventilator draait maximaal met de stap 120. U kunt de rotatie aanpassen met de knop op de achterkant of via de mobiele applicatie. Hieronder staat een diode die informeert over de status van de wifi-verbinding.

Xiaomi-fan

Zoals ik in de titel al zei, kan de ventilator draadloos zijn. In het midden zit een batterij, met de capaciteit die 2800mAh biedt voor 16-werkuren. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de stroomtoevoer, we kunnen hem overal in het appartement plaatsen en op warme dagen genieten van de koele wind.

XIaomi Smart

De kabel die is aangesloten op het apparaat heeft een Chinese stekker, maar de ventilator zelf heeft een traditionele uitgang, net als veel andere apparaten in Europa. Dat is de reden waarom we onze kabel gemakkelijk kunnen gebruiken.

toepassingXiaomi slimme ventilator

De Xiaomi-ventilator is traditioneel verbonden met de MiHome-toepassing voor een Chinese fabrikant. Vanaf vandaag is de iOS-app in het Chinees en Android in het Engels. Elke dag moet er een vertaling zijn voor fruittelers, maar de service is zo eenvoudig dat je er zonder moeite gemakkelijk mee om kunt gaan. Op het hoofdscherm zien we de batterijlading, de huidige temperatuur. De modus waarin het apparaat werkt, er zijn er twee om uit te kiezen:

  • Normaal (windmolen) zoals alle ventilatoren, nog steeds dezelfde windkracht.
  • Natuurlijke wind (blad) - de ventilator blaast eenmaal minder, soms harder. Soms ademt een langere wind langer en soms korter uit. Natuurlijk, als we bijvoorbeeld kracht op 1 hebben gedefinieerd, betekent een sterkere ontploffing niet dat het plotseling met maximale kracht blaast - 4, de veranderingen zijn klein maar zeer aangenaam. Naar mijn mening beschrijft de naam Natural wind deze modus perfect, ik gebruik altijd deze modus, ik heb de traditionele modus alleen de eerste keer gebruikt.

Het maximale ventilatorvermogen is 36W. De fan die ik heel rustig op 1-niveau werk, is praktisch onhoorbaar. Op niveau twee is het net zo luid als de Xiaomi-luchtreiniger in de AUTO-modus bij 30 pm2,5, wat ook praktisch onhoorbaar is. Rotaties in de 3-4-modus zorgen ervoor dat het apparaat wordt gehoord en bijvoorbeeld bij het tv-kijken of het lezen van een boek, sommige mensen mogelijk gestoord zijn.

Je kunt de blaaskracht regelen, zoals ik eerder schreef, door de knop bovenop het apparaat of in de MiHome-applicatie te gebruiken, door het aantal onder aan het scherm te negeren. Een enkele klik verhoogt de kracht van 1, de maximale 4. Als we echter de vinger langer vasthouden, krijgen we de mogelijkheid om de aanpassing nauwkeuriger aan te passen door de vinger omhoog of omlaag te bewegen zonder de knop los te laten.

Mi Home slimme fan

Vanaf toepassingsniveau kunnen we ook de timer instellen - na welke tijd de ventilator moet worden uitgeschakeld. Draai naar links / rechts, start automatisch draaien met 30, 60, 90 of 120 graden. U kunt de automaat ook in- en uitschakelen, maar denk eraan dat als u na een uur opwikkelen met de batterij werkt, de ventilator automatisch naar de offline modus gaat om geen batterijen te verbruiken. Om hem opnieuw te activeren, moet u op de knop op de behuizing drukken.

Xiaomi-fanXiaomi-fan

Xiaomi Smart Fan kan werken in het Smart Home-systeem, dat wil zeggen dat het kan worden bestuurd door andere apparaten van het Xiaomi-ecosysteem, bijv. De bewegingssensor kan de ventilator automatisch starten. Helaas zijn ze nog niet in het Engels vertaald.

MIhome vertalen

Sommering

Is het de moeite waard om de Xiaomi-fan uit China te downloaden? Ja, als je geïrriteerd bent door het gekletter van marktfans, is de functie van natuurlijke wind naar mijn mening een genie, ik gebruik het alleen. Draadloze bediening is ook een groot pluspunt, ik kan het gemakkelijk meenemen naar een andere kamer. Ik heb het populaire veilingportaal in Polen gecontroleerd en we hebben geen redelijk draadloos alternatief. De Xiaomi-ventilator heeft een zeer elegante, minimalistische uitstraling en kan ook een decoratief element zijn.

Ik kocht mijn exemplaar op AliExpress, maar de winkel Gearbest heeft een Xiaomi-fan voor een betere prijs en met gratis verzending. Vanaf vandaag levert de verzending met Priority Line geen btw op.

9 reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll To Top