Nu lezen
Rookmelder Xiaomi, Honeywell-brandalarmdetector.

xiaomi rooksensor

Je eerste associatie met de brandsensor? Ik heb het takie, Ik denk dat mensen in het 25-tijdperk op elkaar lijken, Xiaomi heeft onlangs haar portfolio met een gassensor voltooid en rookt gewoon. In de nabije toekomst zouden we ook een koolmonoxide detector moeten kunnen kopen. In de laatste dagen heb ik de Honeywell-brandalarmdetector getest.

installatie

Honeywell-brandalarmdetector

Honeywell-brandalarmdetector heeft een plastic behuizing, dus weegt alleen 100g. Er zijn twee opties voor montage op het plafond. De eerste met behulp van de bijgevoegde dubbelzijdige tape, de tweede met het gebruik van pluggen die aan de set zijn bevestigd. Zowel gereduceerd tot het onderste deel van het plafond vast (rookmelder worden gemonteerd aan het plafond - indien op een plank kan worden gebracht of opgehangen aan de muur.) In het onderste gedeelte is bevestigd, de laatste stap is het aanbrengen van de sensor en roteren van een paar graden wordt vergrendeld " verrassing. " De Xiaomi-rooksensor wordt aangedreven door de 3V CR123A-batterij. Xiaomi beveelt aan dat de rookmelder zich in dezelfde kamer als de gateway bevindt. Het bereik van Honeywell Fire Alarm Detector is niet sensationeel, voor mij om goed te draaien 15m, dan kon hij geen verbinding met de gateway. Een temperatuur / luchtvochtigheidssensor heeft bijvoorbeeld tweemaal het bereik. Voorafgaand aan de montage, stel ik voor om in de applicatie in te checken of het apparaat op een bepaalde plaats verbinding maakt met de centrale door "autocontrole".

toepassing

De branddetector werkt in het ZigBee-communicatieprotocol, zodat de sensor "slim" moet zijn Poort van Xiaomi - smart home. De inrichting traditioneel MiHome verzoek toegevoegd door de plus- en vervolgens "rookmelder", en worden afgewerkt drie knop op de behuizing van de sensorinrichting verbonden met de ECU ons.

Na het overschakelen naar het nieuw toegevoegde apparaat, zien we de scènes die zijn gemaakt met de sensor. Ik heb het ingesteld wanneer het detecteert dat het alarm een ​​melding op de telefoon heeft verzonden en de camera begint met opnemen. De tweede informatie op het hoofdscherm is Logi, dat zijn alle gebeurtenissen die de sensor heeft geregistreerd.

Xiaomi-rooksensorHoneywell-brandalarmdetector

In de instellingen kunnen we kiezen of de detectie van het alarm de alarmfunctie in de gateway activeert - het begint te knipperen en de alarmsirene klinkt. Bovendien moeten we definiëren waar de sensor werkt, hieronder. We hebben ook de mogelijkheid om de "autocontrole" -functie te gebruiken - de applicatie zal ons eens per maand eraan herinneren om te controleren of de sensor goed werkt. We moeten binnen enkele seconden op de "autocontrole" -functie drukken, de sensor moet de sirene één keer starten en dan moeten we op de smartphone bevestigen dat we het signaal hebben gehoord.

actie

In de instellingen moeten we een van de drie opties kiezen die het beste overeenkomen met de locatie waarin we de Honeywell-brandalarmdetector hebben geplaatst:

  1. Een plek zonder rook, bijvoorbeeld kantoor, magazijn
  2. een plaats met een lichte rokerigheid - deze optie is standaard gekozen
  3. plaatsen waar "een beetje rook" is - Xiaomi verklaart het als een keuken

In het begin controleerde ik de 1 nummeropties. De sensor activeerde een alarm toen ik de papieren kaart verliet, reageerde ook op sigarettenrook. In de tweede modus reageerde de standaardsensor zeer snel op het brandende papier, maar soms werkte de sigaret, soms niet. In de laatste mode, de "minst gevoelig" op te sporen brandend papier nodig heeft over 10 seconden, en de sigaret wordt verbrand voor ongeveer dertig keer gedetecteerd. Na het voltooien van de tests schakelde ik over naar de 2-modus.

Rookmelder van Xiaomi het kost ongeveer 100 PLN, is het duur? Evalueer jezelf, naar mijn mening is het de moeite waard om het equivalent van twee "helften" uit te geven. Persoonlijk hoop ik dat nooit buiten de test niet de sirenes hoort, maar als "huilen" Dit zal waarschijnlijk een van de best-isten uitgegeven in het leven.

Reactie bekijken (1)

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll To Top