Nu lezen
Een positiesensor van Aqara, complementeer Xiaomi Smart Home

In het Smart Home ecosysteem Xiaomi zijn er verschillende sensoren, bijvoorbeeld: beweging, temperatuur, overstroming, vochtigheid. Het product dat ik vandaag beschrijf, is gemaakt door het merk Aqara, maar het is compatibel met de Mi Home-toepassing en je kunt het combineren met andere apparaten zoals Yeelight-lampen / lampen.

Aqara positioneringssensor is een universele gadget met veel toepassingen. Je kunt het in de la leggen of aan de afbeelding hechten. Als je het item verplaatst, wordt automatisch de gedefinieerde scène gestart.

De apparaten hebben dezelfde afmetingen als de Aqara-thermometer. Afmetingen zijn 36 mm x 36 mm x 9mm. Werkt bij temperaturen van - 10 graden Celsius tot + 45 graden Celsius. De voeding is een CR2032-batterij. Het apparaat communiceert via ZigBee en daarom is het noodzakelijk om een ​​poort te hebben. In de set ontvangen we samen met de sensor een dubbelzijdige tape om de sensor op een glad oppervlak te lijmen.

Hoe werkt de Aqara-positiesensor?


De operatie is heel eenvoudig: in de Mi Home-applicatie hebben we drie variabelen voor de verkiezing:

  • schokdetectie
  • tilt detectie
  • detectie van een val

Wanneer een van deze gebeurtenissen door de sensor wordt gedetecteerd, vindt een automatische reactie van een ander apparaat plaats, afhankelijk van wat er met u gebeurt. Een gloeilamp in een kamer wordt bijvoorbeeld ingeschakeld of we ontvangen telefonische meldingen over een bedreiging.

Alle evenementen worden vastgelegd in logboeken, u heeft altijd een voorbeeld in de Mi Home-applicatie op welk moment "alarm is geactiveerd". Als u een aanvraag voor een dergelijke sensor ziet, dan Aqara-product Ik raad het het meest aan.

Scroll To Top