Nu lezen
Dimmer Yeelight - leuk, maar je kunt maar één lamp bedienen!

Dimmer is een apparaat dat ontbrak in het slimme ecosysteemaanbod Xiaomi. Wat waar is, je kunt de muurknoppen gebruiken en door op één toets te drukken, dim je en de andere licht op, maar dit is een gemiddelde handige oplossing. De knop in de dimmer is zeker handiger en gewoon sneller. Het zou veel langer duren om op het gewenste niveau te komen. Dimmer Yeelight heeft echter één groot nadeel dat ik me niet realiseerde toen ik in China bestelde.

Dimmer Yeelight bereikte me erg moe van de reis, de doos was, om het zachtjes uitgedrukt te drukken, maar toch bleef de inhoud in perfecte staat. Naast de Yeelight Dimmer zelf is er ook een handleiding in het Chinees. De behuizing is gemaakt van hoogglans kunststof, waardoor het heel gemakkelijk is om stof op te vangen. Als ik foto's maak, kan ik zeggen dat het hem net aantrok.

Chinese zegels die op de grootste foto te zien zijn, is een sticker die alle mogelijke manieren van het gebruik van een dimmer uitlegt:

  • drukken - in- / uitschakelen
  • rotatie - verandering van lichtintensiteit (verlichtingskracht)
  • drukken en draaien - de kleur van het licht veranderen
  • dubbele druk - verander dag / nacht
  • lang indrukken - pas de kleur aan

Er zijn twee versies van de dimmer: verborgen voor plaatsing in een vierkante doos en op het oppervlak gemonteerd of gelijmd aan de muur, hiervoor heb ik besloten. De batterij gaat twee jaar mee, dus geen probleem. Aan de achterkant zit al dubbelzijdig tape. Trek de beschermfolie eraf en kan aan de muur worden geplakt. Als je een rechte lijn zonder een ruw oppervlak hebt, zal deze zeker blijven plakken. Aan de bovenkant bevindt zich een knop voor het koppelen en onderaan bevindt zich een diode die informatie geeft over de werking van de dimmer.

Zie ook
Xiaomi AirDots

Ik moet toegeven dat ik problemen had met het koppelen van de Yeelight-dimmer met mijn slimme thuissysteem. Eerst heb ik de Mi Home-applicatie gecontroleerd, maar deze stond niet op de apparatenlijst. Toen lanceerde ik de Yeelight-applicatie en daar was geen dimmer. In de gebruikershandleiding was er een QR-code die moest worden gescand maar die naar nergens toe werd verplaatst. Na ongeveer 10 minuten vond ik een oplossing. In de Yeelight-applicatie ging ik naar het Yeelight-plafond, toen koos ik de afstandsbediening en daar verscheen tot mijn verbazing automatisch een nieuwe dimmer.

Yeelight Dimmer

Naar mijn mening is het een minpuntje dat de dimmer als een piloot verschijnt. Ik zou graag willen dat het de mogelijkheid van een configuratie biedt, maar helaas is het dat niet. De Yeelight-dimmer kan slechts tegelijkertijd met één Yeelight worden gekoppeld. Als u twee lampen in de woonkamer hebt, moet u twee dimmers hebben. Helaas werkt het ook niet met RGB Yeelight-lampen en LED-strepen. Yeelight Dimmer kan alleen worden gebruikt met Yeelight-lampen die zijn uitgerust met een afstandsbediening en de dimmer kan deze vervangen. Als een dergelijke beperking u niet stoort, zult u er tevreden mee zijn. Werkt heel goed, reageert onmiddellijk. Let bij het kopen op de versie die u koopt, of deze is aangesloten of aan de muur is geplakt. Beide versies beschikbaar ze zijn hierIk geef de voorkeur aan draadloos 🙂

Scroll To Top