Nu lezen
In China daalt de omzet van Xiaomi, terwijl Vivo en Huawei groeien

Volgens het Strategy Analytics-rapport verkocht 2018 408,5 miljoen smartphones in China en dit is een resultaat van 50 miljoen minder in vergelijking met het jaar 2017. Als we naar de resultaten kijken, hebben slechts twee hun verkoop verbeterd ondanks de "verzadiging van de markt" en helaas is er geen Xiaomi onder deze twee.

In China daalt de omzet van Xiaomi, terwijl Vivo en Huawei groeien

In China daalt de omzet van Xiaomi, terwijl Vivo en Huawei groeien

Volgens gegevens verkocht Huawei het meest in het jaar 2018 - 105,8 miljoen. In vergelijking met 2017 steeg de omzet met 15 miljoen. Gezien de daling in de gehele Chinese markt is dit een sensationeel resultaat. Het tweede bedrijf dat de stijging optekende, is Vivo, de verkoop is verbeterd met 6,2 miljoen eenheden. Als het tempo wordt gehandhaafd, zou Vivo in de komende kwartalen Oppo moeten wegjagen die op de tweede plaats staat, maar achter de val van 3,8 miljoen. Als u Vivo en Oppo niet kent, behoren beide merken tot de BBK Electronics-groep.

Zie ook
Xiaomi Mi Band 4 Poolse taal

2018x verkocht minder smartphones dan Huawei in China 2 in 50, 2017 slechts miljoen exemplaren en rapporteerde een daling vergeleken met 2,7 met 2018 miljoen. Op de laatste plaats in de grote vijf zit Apple, dat in het jaar 34.2 62 miljoen iPhones wist te verkopen. De grootste daling werd genoteerd door bedrijven die niet in de top vijf zaten - de daling bedroeg maar liefst XNUMX miljoen.

Scroll To Top