Nu lezen
In Xiaomi Mi 9 wordt gezichtsherkenning verbeterd

Lange tijd hebben Xiaomi-smartphones volgens velen een nadeel - zwakke camera's. In 2018 heeft Xiaomi de software van de camera aanzienlijk verbeterd, zodat de foto's beter worden. Dit wordt bewezen door de positie van de nieuwste Mi Mix 3 in de DxOMark-ranglijst. Het Xiaomi frameloze frame bevindt zich op de 6-site en houdt rekening met alle mogelijkheden van de achteruitrijcamera (foto's en video's). Onlangs een dienst DxOMark leidt ook de rangorde van camera's aan de voorkant en hier doet Mi Mix 3 het nog beter, het staat op het podium en op de derde plaats.

In Xiaomi Mi 9 wordt gezichtsherkenning verbeterd

Mede-oprichter van Xiaomi, de heer Lin Bin, heeft aangekondigd dat Mi 9 een verbeterd algoritme zal hebben, wat de gezichtsherkenning en het gemakkelijk retoucheren van foto's zal verbeteren. Op het Weibo-portaal heeft Lin Bin aangekondigd dat de Mi 9 in staat zal zijn om het beeld te retoucheren wanneer er zelfs twee mensen op staan, en dat allemaal dankzij de derde lens.

Erkenning van geslacht en leeftijd

In Xiaomi Mi 9 wordt gezichtsherkenning verbeterd
bron: TheVerge.com

Als je je verdiept in de opties van de Xiaomi-camera, merkte je de mogelijkheid om leeftijd en geslacht te herkennen. Ik moet toegeven dat het resultaat juist is - althans in mijn geval. Het algoritme dat verantwoordelijk is voor herkenning is ook verbeterd, wat zich vertaalt in een nog betere beeldkwaliteit. Een volwassene zal andere parameters hebben geselecteerd dan het kind, wat het eindresultaat zal beïnvloeden.

De nieuwe camerasoftware is ook beschikbaar voor oudere modellen

Ik respecteer het Xiaomi-merk voor dergelijke stappen. Een paar jaar geleden, toen ik naar de Apple-conferentie keek en nieuwe gave functies zag, wilde ik meteen een nieuwe iPhone kopen. Xiaomi voert een ander beleid, informeert de fans onmiddellijk dat er na verloop van tijd ook nieuwe functies zullen worden geïmplementeerd op oudere modellen. Natuurlijk zijn sommige functies niet mogelijk vanwege het ontbreken van de juiste componenten, maar als het mogelijk is, zal Xiaomi het gebruiken. Onlangs is de methode van nachtopnamen op vergelijkbare principes geïntroduceerd. Ten eerste was het beschikbaar in de Mi Mix 3 en later raakte het ook Mi 8 en Mix 2S.

Zie ook
Xiaomi Mi Band 4

Foto's gemaakt door Lei Bin, de nieuwe Mi 9.

Scroll To Top