Nu lezen
Nog een nieuwigheid in de MIUI-overlay, deze keer een snelkoppeling en een screenshot

Gisteren heb ik geïnformeerd over het komende nieuws in MIUI, namelijk 3D beweegt waarmee u de toepassing kunt uitvoeren zonder het scherm aan te raken. Vandaag zal ik nieuwe producten presenteren die naar mijn mening beslist nuttiger zijn.

Verandering van de SIM-kaart van de balk die van de bovenkant van het scherm schuift


Xiaomi-smartphones zijn Dual SIM-apparaten, er kunnen twee SIM-kaarten in zitten. Met de nieuwe versie van MIUI kun je snel schakelen tussen kaarten. Schuif gewoon de bovenste balk met de afkortingen en druk op het pictogram "Mobiele gegevens", waardoor we snel toegang krijgen tot de tweede SIM-kaart. De optie ziet er hetzelfde uit als ik nu snel kan switchen tussen wifi-netwerken.

Volledig scherm screenshot


Op Xiaomi-smartphones met de MIUI-overlay wordt de schermafbeelding gemaakt door drie vingers over het scherm te laten glijden. In de aankomende update, na de schermafbeelding, verschijnt een nieuwe knop waarmee je een opname op het volledige scherm kunt maken.

Wat betekent een screenshot op volledig scherm? Als u een invoer van de pagina wilt opslaan, maar niet op het scherm "één" past, kunt u een langere schermafbeelding maken. Hiermee kun je de hele pagina vastleggen alsof je met je vinger scrolt. Dit is een briljante optie, zeker beter dan het maken van meerdere opnamen. De optie is al beschikbaar in MIUI, maar met de nieuwe update kunt u het sneller doen, zonder dat u extra op de opties hoeft te klikken.

De update gaat eerst naar de Chinese versie van MIUI en later naar de algemene versie die in Europa wordt verkocht.

Scroll To Top