Nu lezen
Lei Jun-directeur Xiaomi kondigde een verlaging van de smartphoneprijzen aan op de verjaardag van de release van Mi 1

Een paar uur geleden kondigde Xiaomi CEO Lei Jun aanzienlijke kortingen op smartphones aan op het 8-jubileum van de eerste Mi 1.

Er moet aan worden herinnerd dat het Mi 1-model was uitgerust met een Qualcomm MSM8260 SoC dual-core processor met de 1,5 GHz-frequentie, waarmee het de eerste Chinese telefoon werd waarin we te maken hadden met deze processor. De grafische processor Adreno 220 bewaakte de grafische weergave, die samen met 1 GB RAM-geheugen zeer goede prestaties had. Bovendien moesten we 4 GB ROM gebruiken, wat op dat moment veel was.

Mi 1 werd geproduceerd met een batterij met een capaciteit van 1930 mAh, de fabrikant kondigde vervolgens 2 dagen continu gebruik aan op één lading, wat een megaresultaat was.

De smartphone is uitgerust met een 4-inch scherm van Sharp met een resolutie van 480 × 854 LCD. Mi 1 ondersteunde A-GPS en Russisch GLONASS. Bovendien werd een 8 Mpx-camera met F 2.4-lens in de telefoon geïnstalleerd. De telefoon woog minder dan 150 gram en had de afmetingen 125 x 63 x 11,9 mm. De prijs was USD 220.

Xiaomi bracht in deze periode van 8 jaar veel telefoonmodellen op de markt voor een vergelijkbare prijs als Mi 1. Tot op heden is Xiaomi een van de vijf grootste smartphoneproviders ter wereld.

We hopen dat de beloofde kortingen die Xiaomi van plan is te introduceren ook zullen worden opgemerkt op winkelsites zoals AliExpress, Gearbest, Banggood, Geekbuying maar ook in officiële Xiaomi-winkels over de hele wereld.

Scroll To Top