Nu lezen
Vernieuwde Xiaomi-bewegingssensor, perfect voor een landhuis.

Xiaomi bewegingssensor

De bewegingssensor is een ander vernieuwd element van Smart Home van Xiaomi. Net als bij eerdere items, verschijnt de Smart Body Sensor ook onder het merk Aqara. Hoewel sommige vernieuwde sensoren niets hebben gekregen van de functionaliteit, heeft het knooppunt naar mijn mening een zeer nuttige optie gekregen. Xiaomi heeft een schemersensor toegevoegd, het einde met het instellen van de tijd op "oog" wanneer het donker wordt. Nu kunnen we het licht eenvoudig configureren om alleen in de avond als het donker is op te lichten.

xiaomi lichaamssensor

Budowa

De sensor lijkt erg op het model, het enige verschil in uiterlijk is de toevoeging van de schemeringssensor, een klein rechthoekig element aan de voorkant van het apparaat. Bovendien heeft Xiaomi een montagestandaard toegevoegd, die sommige mensen een "hutje voor babyhutten" noemen, misschien ziet het er zo uit. De baby yaga hut buigt met 90 graden en draait met 180 graden. De standaard zal werken wanneer hij op de muur is gemonteerd. Weegt slechts 18g, montage zonder boren. Gebruik gewoon de dubbelzijdige tape in de set.

De nieuwe versie van de bewegingssensor, "hagi babyhut", heeft dezelfde parameters als de voorganger, dat is 7m bereik en hoek 170 graden. De CR2450-batterij werkt op stroom, de batterij gaat twee jaar mee.

toepassingxiaomi bewegingssensor

De Xiaomi-bewegingssensor communiceert via Zigbee, een minder energieverslindende manier van communiceren dan Wi-Fi. Als gevolg hiervan bereikt de nieuwe Aqara-sensor een zo lange levensduur van de batterij. Zoals met alle andere Xiaomi-sensoren, het is noodzakelijk om te hebben gate. De bewegingssensor stoomt in de MiHome-applicatie.

Een andere nieuwigheid is de mogelijkheid om een ​​voorbeeld van de toepassing weer te geven zoals de LX-grafiek presenteert, dwz het niveau van blootstelling dat de 24h-sensor dagelijks registreert. Helaas kunnen we in de scènes niet instellen vanaf welk niveau LX, dat is duisternis, de sensor "zal werken" en overschakelen naar de "AAN" -positie. Ik hoop dat Xiaomi op een dag de plug-in zal vrijgeven, waardoor we kunnen instellen vanaf welk lux-niveau het door ons gedefinieerde podium wordt uitgevoerd.

De huidige versie van de plug heeft nog een nadeel. Bij het maken van scènes moeten we Chinees gebruiken, voegt een vertaling toe van de X-voorwaarden waaraan Y moet voldoen.

aqara menselijke lichaamssensorHoe ziet het er bijvoorbeeld bij mij uit:

X - als het donker is en de sensor beweging detecteert

Y - schakelt de Xiaomi-aansluiting in waaraan de tuinverlichtinglampen zijn aangesloten.

Er zijn veel toepassingen, maar het hangt ervan af wat er gebeurt als de sensor beweging detecteert. We hebben iedereen beschikbaar apparaat gekoppeld in de MiHome-app (behalve voor Bluetooth-apparaten). We kunnen een melding op een smartphone krijgen, een alarmsirene starten, een opname van de camera opslaan, wat dan ook. Je kunt veel dingen doen, je hoeft jezelf niet te beperken tot één.

Sommering

Ik heb geen problemen met de werking van de sensor, de scène die ik maak, begint elke keer als ik passeer. Hij doet wat hij nodig heeft, ik raad het zeker aan. Het prijsverschil tussen de oude en de nieuwe versie is alleen 4 PLN. Daarom raad ik aan om een ​​vernieuwde versie te kopen, vanwege de toevoeging van een schemeringssensor.

De Xiaomi-bewegingssensor kan in de winkel worden gekocht Gearbest.

4 reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll To Top