Nu lezen
Kuo-rapport: iPhone met FaceID en TouchID onder het scherm in 2021-jaar

Ming-Chi Kuo publiceerde een rapport waarin hij voorspelt dat Apple de vingerafdrukherkenning op iPhones zal herstellen sinds 2021. De analist voorspelt de lancering van de Apple-smartphone met Face ID en Touch ID onder het scherm.

Volgens Kuo zullen veel technische obstakels de komende 18-maanden worden opgelost, waardoor Apple nieuwe technologieën op het hoogste niveau kan introduceren.

TF Securities-analist beschouwt gezichts- en vingerafdrukherkenning als complementair en gelooft dat Apple de gebruikerservaring die hiermee verband houdt, wil verenigen. Apple heeft patenten op de vingerafdrukscanner, wat suggereert dat het Cupertino-bedrijf nog steeds op deze technologie hoopt, vooral als het gaat om de integratie ervan in het scherm. Er is geen sprake van het terugkeren van de Home-knop.

De huidige technologische uitdagingen voor het lanceren van componenten die onder de vingerafdruk worden weergegeven, zijn echter het energieverbruik, de grootte van het detectiegebied, de dikte van de detectiemodule en de productieopbrengstsnelheid van het laminatieproces.

Kuo gelooft dat de problemen uiterlijk volgend jaar zullen worden opgelost, waardoor telefoons voor 2021-jaar kunnen worden ontworpen.

Apple zal waarschijnlijk de Qualcomm-technologievariant gebruiken. De vingerafdrukscanner zal ultrasoon zijn en waarschijnlijk onder het gehele display worden geplaatst, wat handig scannen mogelijk maakt.

De analist beweert dat Apple Watch in de toekomst een vingerafdruklezer in het display zou kunnen krijgen, wat waarschijnlijker is dan componenten die verantwoordelijk zijn voor FaceID erin te plaatsen. Kuo bevestigt geen enkel werk aan deze oplossing of wanneer deze beschikbaar zou kunnen zijn.

Scroll To Top