Nu lezen
TrendForce-rapport: 16 inch MacBook Pro zal in de herfst beschikbaar zijn

Al geruime tijd hebben we geruchten gehoord over de geheel nieuwe 16 inch MacBook Pro. Volgens de laatste rapporten zal het in het najaar worden gepresenteerd, en meer bepaald in het derde kwartaal - volgens het Taiwanese rapport TrendForce.

Het TrendForce-rapport bevat interessante informatie over de notebookmarkt:

"Volgens de 3Q-vooruitzichten voor zendingen van notebooks blijft de vraag naar Chromebooks sterk dankzij de terug naar school-periode; tegelijkertijd zien we nieuwe producten in de schappen liggen, zoals Apple's 16-inch MacBook, Dell's producten met 16: 10 beeldverhouding, Asus's laptop met twee schermen en verschillende gaminglaptops die steeds populairder worden. "

De informatie bevat de nieuwe MacBook als een 16-inch laptop, zonder verwijzing naar de Pro-versie, maar het is waarschijnlijk deze tak van Apple-producten waar het om gaat. Hiernaar wordt ook gerefereerd door andere informatie en geruchten die enige tijd op internet circuleren.

TrendForce is de vijfde bron die spreekt over de aankomende 16 inch MacBook Pro, direct naast TF International Securities-analist, Ming-Chi Kuo, IHS Markit-analist, Jeff Lin, DigiTimes, en Economic Daily News. Al deze informatie valt echter niet samen met de datum van presentatie van het nieuwe model, dat in september of oktober zal plaatsvinden.

Het is gebruikelijk dat Apple in oktober nieuwe Macs presenteert, vaak in combinatie met nieuwe iPads. De afgelopen zeven jaar hebben er vijf keer evenementen plaatsgevonden. In september richt Apple zich op de iPhone, Apple Watch en andere producten en diensten.

De nieuwe MacBook Pro zal een gewijzigd ontwerp hebben, waarschijnlijk zal het scherm groter zijn zonder de behuizing te moeten vergroten - de afmetingen zijn vergelijkbaar met de huidige MacBook Pro in de 15 inch-versie. Het toetsenbord, of liever het mechanisme, verandert van vlinder in schaar.

Analist Jeff Lin gelooft dat de 16 inch MacBook Pro een schermresolutie van 3,072 × 1,920 pixels zal hebben en wordt aangedreven door 9 generatie Intel-processors, Coffe Lake Refresh, waarmee de 8 Core i9-processorkernen kunnen worden geconfigureerd.

Ik ben erg geïnteresseerd in hoe de nieuwe Apple-notebook eruit zal zien. Het is eerder onwaarschijnlijk dat de prijs op het huidige niveau zal blijven - we zullen duur betalen voor het nieuwe.

Scroll To Top