Nu lezen
Waarom zijn de aandelen van Xiaomi sterk gedaald?
Waarom zijn de aandelen van Xiaomi sterk gedaald?

Vanaf dinsdag begonnen de aandelen van Xiaomi op de aandelenmarkt in Hongkong scherp te dalen. Xiaomi Group heeft meer dan 14 miljard aan marktwaarde verloren. Dergelijke snelle bewegingen komen niet uit het niets. Er moet altijd een factor zijn die het triggert, de vraag is hoe snel we erachter zullen komen en of we snel genoeg kunnen reageren.

Waarom zijn de aandelen van Xiaomi sterk gedaald?

Waarom zijn de aandelen van Xiaomi sterk gedaald?

Op woensdag eindigde de zes maanden durende blokkade van de stockverkoop na het debuut op de beurs. Tijdens de 6-maanden konden enkele werknemers die aandelen en aandeelhouders ontvingen hun aandelen niet verkopen en het was juist deze woensdag. Dit resulteerde in een sterke daling van de waarde van het bedrijf op de beurs. Ik wil u eraan herinneren dat Xiaomi debuteerde met de waarde van 17 HKD-aandelen en dat woensdag de waarde daalde tot 9,78 HKD.

Ook op woensdag tekende CEO Lei Jun een nieuwe overeenkomst met aandeelhouders van het bedrijf, volgens welke ze geen aandelen kunnen verkopen voor 365-dagen. Dat is de reden waarom de kans bestaat dat de situatie volgend jaar wordt herhaald. Als u een kleine houder bent van de .1810-aandelen, kan het vóór het einde van het contract de moeite waard zijn om aandelen te verkopen om ze voor een lagere prijs terug te kopen. Bij het kopen van Xiaomi-aandelen let ik niet veel op de prijs, ik koop ze regelmatig om de prijs te diversifiëren. Ik behandel het als een langetermijninvestering omdat ik geloof in het potentieel van het bedrijf.

Na een warme periode die samenhangt met het deblokkeren van de aandelenverkoopmogelijkheid, wordt de prijs langzaam weerspiegeld vanaf de historische bodem en gaat deze omhoog. Momenteel is de prijs van Xiaomi Corp-aandelen 10,34 HKD.