Nu lezen
Xiaomi Air 13 - mijn kans voor Windows.

Na vele jaren van gebruik van de Mac besloot ik Windows een kans te geven. Natuurlijk moest de keuze worden gemaakt voor de Xiaomi-apparatuur. Ik heb gekozen voor het meest krachtige (op dat moment) 13 inch-model zonder een vingerafdruklezer. Kan de apparatuur van het Chinese volk mijn Macbook vervangen?

xiaomi air 13

Het pakket komt tot ons zeer goed beveiligd, er is geen angst dat het tijdens het transport zal worden beschadigd. De doos is hard van stevig karton en de computerdoos is geplaatst in een speciaal gegroefd "schuim" om beweging in de doos te voorkomen.

xiaomi air 13

Inbegrepen bij de laptop is een oplader met de kracht van 65W, afgesloten met een USB-C-stekker. Helaas is de lader niet aangepast aan Poolse sockets en moet u de meegeleverde adapter gebruiken, waarmee een probleem is. De oplader weegt en de contacten in de adapter zijn niet erg sterk, dus de oplader valt uit de aansluiting omdat deze loskomt van de adapter.
De plus en de pooier voor Apple is ongetwijfeld het feit dat de laptopoplader ook alle nieuwe Android-telefoons kan opladen, omdat ze ook een USB-C-aansluiting hebben. De lader heeft een variabele spanning en past zich aan afhankelijk van welk apparaat we verbinden, of het nu een laptop of een telefoon is.

Uiterlijk en poorten

De laptop is erg minimalistisch gemaakt. Er is geen logo van de fabrikant op de "flap" zoals het geval is met de concurrentie. We kunnen alleen het feit zien dat we een laptop hebben wanneer we de klep openen of ondersteboven keren, dan zullen we het Xiaomi-logo zien. Het geheel is gemaakt van metaal, daarom voel je solide vakmanschap, geen krakende kunststoffen. Er is niets om over te klagen. Ik persoonlijk, echter, de solide lijkt een beetje onhandig, vierkant. Naar mijn mening ziet de Macbooks Air er leuker uit. Veel mensen zullen begrijpen dat de Xiaomi Air 13 veel verschillende poorten aan de zijkanten van het apparaat heeft, maar naar mijn mening heeft dit een negatief effect op het uiterlijk van de laptop. We vinden twee USB-poorten 3.0, HDMI-poort, hoofdtelefoonaansluiting en USB-C-poort om op te laden. Persoonlijk heb ik alleen een USB-ontvanger van een draadloze muis aangesloten. Het grootste ding dat ik apropo-connectors mis is laden vanaf elke poort aan beide zijden van de laptop. Dit is hoe het nu een Macbook Pro heeft en het is briljant, als een kleinigheid, maar in dagelijks gebruik zeer nuttig. De Xiaomi Air 13 heeft een oplaadstatus-LED voor de batterij, dit is een plus. Als je echter moest kiezen tussen laden vanaf elke poort en een diode, kies ik zeker alle poorten.

Na het openen van het laptopdeksel, zien we het logo van de MI-fabrikant onder het scherm in het midden. De frames rond het scherm zijn veel dunner dan in de Macbook Air en het ziet er veel beter uit. 13,3 scherm inch, naar mijn mening een zeer goed compromis tussen mobiliteit en de grootte van de computer. Xiaomi Pro 15 is naar mijn mening een grote laptop om vrij te bewegen.

Toetsenbord en touchpad

Het toetsenbord is erg goed, het is er heel comfortabel op geschreven. Ik zie geen verschil voor de Macbook Air. De enige domper voor opium is CTRL-toets in Windows en de overeenkomstige opdracht op een Mac, die automatisch momenten drukte op de verkeerde toets. Het toetsenbord heeft een witte achtergrondverlichting, maar is alleen progressief. Je kunt de kracht niet regelen. Als ik geen problemen heb met het toetsenbord, begrijpen we het touchpad niet ... Ik geef het niet aan dezelfde golven. Ik had veel frustrerende momenten toen ik enkele tientallen seconden bestanden koos, dan wil ik op de "rechterknop" drukken om te kopiëren en de laptop interpreteert het als een links en alle selecties gingen naar duivels. Ik weet niet of ik het touchpad op de vensters niet kan gebruiken, maar niet altijd werkte de "rechterknop" voor mij. Dat is waarom, zoals ik hierboven schreef over de USB-poort. Ik kan niet efficiënt werken op de Xiaomi Air 13 op het touchpad, ik heb een muis nodig. Natuurlijk draadloos van Xiaomi 🙂

xiaomi notebook air 13

Batterij

De batterij in de Xiaomi Air 13 heeft een capaciteit van 5400mAh. Hoe vertaalt dit zich in de realiteit? Ze had genoeg voor de werkuren van 4-5. Ik gebruik voornamelijk de browser en bekijk films op YouTube. Ik merkte dat de zeer krachtige app iCloud is van Apple, die wordt gebruikt voor synchronisatie op de achtergrond van foto's en documenten. Misschien leegt Apple de batterijen juist in Windows, zodat mensen voor Maki kiezen?

Luidsprekers en camera

De camera heeft 1,3-megapixels, Skype is genoeg. Luidsprekers zijn aan de onderkant van het apparaat gemonteerd, ik gebruik de laptop vaak op mijn schoot en dan is het geluid erg gemiddeld. Echter, wanneer de laptop op het bureau staat en het geluid van de tafel botst, is het veel beter. Als je een poppy-seed cake leest, dan zijn de speakers in de nieuwe Pro en de twaalfde zeker beter, in de Xiaomi Air 13 zijn ze op het Macbook Air-niveau, aannemend dat het op je bureau ligt.

xiaomi notebook air 13

Efficiëntie bij dagelijks gebruik

In het echte leven prestatie is zeer goed, als je één van de 95% van de gebruikers die computer apparatuur te gebruiken om sociale media, YT, het lezen van wat er gebeurt in de wereld is zeker genoeg. Ik was zelfs verrast dat Windows snel kan werken. Mijn eerdere herinneringen aan het Microsoft-systeem zijn afkomstig uit de tijd dat er nog steeds harde schijven en Windows XP-schijven waren. En hier, alsjeblieft, alles begint in een oogwenk. Zeer goede apparatuur voor kantoorfuncties.

De prestaties van de Xiaomi Air 13 in games zijn beter dan die van de Macbook Air, maar ...

Processor: Intel Core i5 6200u Dual-Core 2.3GHz met turbo 2.8GHz, dedicated grafische GeForce GT 940MX, 8 GB RAM en SSD 256GB. Hoe vertaalt dit zich in games? Ik ben een niet-zondagse speler, inderdaad een grote feestdag. Persoonlijk speel ik alleen Starcraft II en Football Manager. Voor Xiaomi Air 13 het kleinste detail in SC2 kunnen spelen, maar dan is de fans op volle toeren draaien. Dat is de reden waarom ik het spel gespeeld en stond 2, jammer me zo zwaar benadrukken de apparatuur voor een langere periode van tijd. Tijdens het spel in Football Manager werkt de fan ook luid, met deze game zelfs Macbook Pro voor meer dan 10 gaan duizenden zloty's er slecht uit, de fan de hele tijd vol.

Het vooraf geïnstalleerde systeem

Het geïnstalleerde systeem bestaat uit Chinese vensters, voegde ik eraan toe gids hoe u Windows vanuit het niets installeert, in de Poolse versie. Er zal geen probleem zijn met de stuurprogramma's, ik heb de bovenstaande vermelding geplaatst.

Heeft Xiaomi Air 13 me vervangen door een Macbook?

Nee, ik kon het touchpad niet accepteren, ik reis vaak en de muis is ongemakkelijk voor mij. Dit is het enige grote nadeel dat me weg duwt. Als u geen speler bent, zult u blij zijn met de prestaties van uw laptop. Windows is echter niet zo slecht als ik eerder dacht. Als de updates niet zo frustrerend waren.

Momenteel testen Xiaomi Pro 15Ik vond het leuker dan Air 13. Dit komt grotendeels door het grotere scherm. Vanwege het gewicht en de grootte voor mij is het een laptop die uitsluitend voor thuisgebruik is. Een Macbook onderweg en Xiaomi Pro 15 thuis.

Reactie bekijken (1)
  • Wat betreft de draagbare muis - ik moet ook veel werk doen met de muis. Ik denk dat Microsoft Surface Mouse een heel goed compromis is:
    - Bluetooth-communicatie, geen zender aangesloten op de USB
    - werk vele maanden op de 1-batterijen
    - uitgeschakeld is erg dun en slank - verbergt gemakkelijk in een tas, etc. Je kunt het altijd bij je hebben.
    - ergonomie net iets lager dan de "juiste volledige grote" muis, maar het is goed.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll To Top