Nu lezen
Xiaomi-conferentie op het MWC in Barcelona 2019

Een paar dagen geleden presenteerde Xiaomi Mi 9 in China, nu is het tijd voor een wereldwijde première. Voor de eerste keer presenteert Xiaomi zijn vlaggenschip tijdens de grootste mobiele tentoonstelling ter wereld, MWC in Barcelona. De conferentie kan worden gevolgd Facebook lub YouTube

Wang Xiaong, directeur van het merk Mi, trad als eerste op. Hij introduceerde een paar cijfers over het bedrijf. Xiaomi is het vierde bedrijf ter wereld in de wereldwijde verkoop van smartphones. Binnen een tiental maanden werd ze de nummer één in Spanje. Dat is niet alles, in de wereld zijn er 224 miljoen actieve MIUI-gebruikers in elke regio van de wereld. Geen enkel ander mobiel bedrijf heeft zich zo dynamisch ontwikkeld.

Smartphones zijn niet alles, het is slechts een van de takken waarmee de Chinese reus te maken heeft. Xiaomi is ook een leider in de verkoop van handheld-apparaten in de wereld dankzij Mi Band. De M365-scooter heeft meer dan 560 duizenden exemplaren in Europa verkocht, waardoor hij ook op de eerste plaats staat.

Een demonstratiehuis verscheen op het podium om de Xiaomi Smart Home-operatie te presenteren. De sensor in de deur werkte goed. De schoonmaker ging terug naar het dok, de gordijnen gingen uit elkaar, maar toen je probeerde te regelen met behulp van een stemassistent, weigerde de Google-assistent om mee te werken. Het ging onhandig en Wang Xiaong ging naar 5G om te bespreken.

foto door Paweł Warzecha

5G-technologie zorgt voor een constante snelheid en een lage latentie, zodat veel oplossingen in de wereld beter en sneller zullen werken. Xiaomi smart home-apparaten zullen sneller werken, laat met vertragingen. Het werk van Xiaomi op 5G begon aan het begin van 2017 jaar, nu is het tijd om deze technologie in het dagelijks leven te implementeren.

Een Qualcomm-bedrijfsvertegenwoordiger, Cristiano Amon, die meer informatie over 5G zal verstrekken, is op het podium verschenen.

Cristiano Amon onderstreepte de nauwe relatie die Qualcomm en Xiaomi gemeen hebben. Het 5G-tijdperk zal de drijvende kracht zijn in nieuwe games, mobiele betaalgedeelten, virtueel entertainment en videogesprekken. Dankzij 5G is 4K-gesprekken met een persoon aan de andere kant van de wereld mogelijk. De eerste Xiaomi-smartphone die 5G zal ondersteunen, is Mi Mix 3 in de nieuwe versie.

Sung Donovan ging het podium op en presenteerde de nieuwe Mi Mix 3 frameless met 5G-technologie en de Snapdragon 855-processor. De behuizing is van keramiek en de overige parameters blijven ongewijzigd. De nieuwe Mi Mix 3 is in Europa geprijsd op de 599-euro. Het zal beschikbaar zijn in Mi Story en bij geautoriseerde partners. Nu moet je wachten op de verplaatsing van Poolse operators totdat ze de 5G-technologie implementeren.

Xiaomi Mi 9 in de wereldwijde versie!

Tijd voor iets specifieks, ik heb niet gewacht op Mi Mix 3 van 5G en Mi 9 in de globale versie! De wereldwijde Xiaomi Mi 9 zal vrijwel in dezelfde configuratie zijn als zijn Chinese tegenhanger. Super AMOLED-scherm met 6,39 diagonaal met vingerafdruklezer. Snapdragon 855-processor die 387 duizend punten bereikt in de AnTuTu-prestatietest. De batterij heeft een 3300 mAh-capaciteit. In 90 kunnen minuten volledig worden opgeladen zonder een kabel te gebruiken. Mi 9 is de eerste smartphone die draadloos opladen ondersteunt tot 20W.

Xiaomi besteedde de meeste tijd aan het bespreken van de drievoudige camera op de achterkant van Mi 9. Volgens DxOMark is het de derde smartphone ter wereld wat betreft de kwaliteit van de aangeboden foto's. Hij verliest met Huawei Mate 20 / Mate 20 Pro, maar wint met de iPhone. Qua video is het in de eerste plaats.

Leeuwebek 855 krachttoename met 45%

De Snapdragon 855-processor zal naar verwachting de grootste vermogensstijging bieden ten opzichte van eerdere Qualcomm-modellen in de geschiedenis.

Zie ook
Xiaomi Mi A3

Het snelste draadloze opladen ter wereld

Mi 9 ondersteunt draadloos laden met 20W-vermogen, slechts 90 minuten om het apparaat volledig op te laden.

Xiaomi Mi 9 prijzen in Spanje

Mi 9-versie 6 GB RAM en 64 GB ROM - 449 euro
Mi 9-versie 6 GB RAM en 128 GB ROM - 499 euro

Voorbestellingen zijn vandaag in Spanish Amazon en MediaMarkt. De Mi 9-winkels zijn vanaf 29 februari.

E27 LED RGB-lamp

One More Things was een lamp die we allemaal al goed kennen. Xiaomi beweert dat andere producenten tellen voor dit type 49,99-euro en ze zullen verkopen voor 19,99-euro. Gedurende twee jaar is deze lamp uit China te bestellen voor + -16 euro met gratis verzending, ook slecht ...

Einde van de conferentie, geen informatie over Mi 9 SE en Mi 9 Battle Angel

De conferentie is beëindigd, geen informatie over de algemene versie van Mi 9 SE. Misschien zal het later zijn of misschien niet. Xiaomi heeft dit onderwerp weggelaten. Tot die tijd zal er ook een transparante versie van de Mi 9 beschikbaar zijn in Europa, slechts een gewone 9. Er is zelfs een versie met 8 GB RAM, een strak bijgesneden aanbod.

Naar mijn mening is de prijs voor het vlaggenschip sensationeel, zeker goedkoper dan de concurrentie. Als dit nog steeds het geval is, ben ik blij dat ik Xiaomi-aandelen koop. Andere grote merken zullen een natuurlijke dood sterven en blijven alleen Chinees. Ik heb al naar mijn ogen gekeken en geen nieuwe smartphone gekocht met een gekauwde appel.

Scroll To Top