Nu lezen
Xiaomi Gateway - centraal, het brein van een slimme woning.

xiaomi gateway

Xiaomi Gateway-apparaat van waaruit ik het slimme thuissysteem van Xiaomi zou moeten gaan beschrijven. Om schakelaars, sensoren, alle apparaten van een Chinese fabrikant die communiceert in het ZigBee-protocol te bedienen, is een centrale eenheid nodig.

Wat is ZigBee?

het is een datatransmissieprotocol in draadloze netwerken, met als grootste kenmerk een laag stroomverbruik en een groot bereik, zelfs tot 100m. In de praktijk betekent dit dat de Xiaomi-batterij met een temperatuur- en luchtvochtigheidssensor bijvoorbeeld maximaal twee jaar meegaat. Zigbee is geen "kind" Xiaomi, het is gemaakt dankzij de organisatie ZigBee Alliance, gedurende de ontwikkeling ervan via 150-bedrijven uit de hele wereld.

Budowa

Xiaomi Gateway

Gateway heeft een compact formaat voor dit type apparaat, meestal zijn de centrale eenheden zo groot als de router. Het apparaat van Xiaomi heeft de afmetingen 8cmxXUMXcmx8cm. Het is gemaakt van plastic, maar alle elementen zijn goed uitgerust. Er is een luidspreker aan de voorkant en er is een Chinese lamp om de fabrikant geplaatst. Het heeft slechts één knop aan de zijkant om te koppelen met een smartphone, alle configuratie gebeurt via een telefoon. De besturingseenheid heeft geen poort.

Xiaomi Gateway

We monteren rechtstreeks in de 230V-socket. Jammer genoeg voor ons, is het apparaat vervaardigd voor de Aziatische markt. Het is noodzakelijk om een ​​adapter te gebruiken die het apparaat aanzienlijk uitbreidt.

Xiaomi Gateway

MiHome-applicatieMiHome

Nadat het apparaat op de voeding is aangesloten, koppelen we traditioneel met de MiHome-applicatie door op + te drukken in de rechterbovenhoek. Startscherm startpagina is verdeeld in twee delen. De bovenste toont de status van de alarm-, radio- en lichtfuncties die in de gateway zijn ingebouwd. Wissel tussen hen door het scherm naar rechts / links te verplaatsen. De onderkant toont informatie over de status van alle apparaten die we zullen toevoegen.

Een ander tabblad is Auto. Op deze plek kunnen we scènes maken en alles bekijken wat we hebben. Xiaomi stelt 5-scènes voor aan het begin.

 • Schemeringssensor - lamp - de functie is om de lamp aan te steken als het donker is, het werkt niet voor mij. We kunnen handmatig de uren definiëren waarin het moet schijnen.
 • Alarm - we definiëren in welke uren de scène zou moeten werken, welke sensoren een alarm zouden moeten activeren. Gateway heeft een tiental geluiden die beginnen te klinken als een sirene van de politie, blaffende honden of meer hardcore, sluipschutters schieten. Als het niet aan onze verwachtingen voldoet, kunnen we het zelf maken. Het apparaat heeft een ingebouwde lamp, wanneer het een gevaar detecteert, zal het rood knipperen. Gateways communiceren met elkaar omdat als we meer dan één apparaat hebben, de alarmfunctie in één kan activeren, deze automatisch in de andere kan worden uitgevoerd.
 • Lamp - de besturingseenheid wordt meestal in de gang geïnstalleerd, we kunnen hem zodanig programmeren dat hij bijvoorbeeld van middernacht tot vijf uur 's morgens schijnt, zodat de weg vrij is voor "nachtvlekken".
 • Wekker - als we besloten om de Gateway in de slaapkamer te plaatsen, kunnen we de rol vervullen van een wekker.
 • Deurbel - als we kopen przycisk, we zullen een bel ontvangen. Als we niet thuis zijn, kunnen we weten dat iemand ons wilde bezoeken. De gateway stuurt een melding naar de smartphone zodra op de knop wordt gedrukt.

De rest van de scènes zijn afhankelijk van ons, we creëren onszelf, afhankelijk van het aantal Xiaomi-apparaten dat we hebben en onze verbeeldingskracht. De meeste apparaten kunnen communiceren met de andere. Als de temperatuur bijvoorbeeld onder 20 daalt, wordt de socket van de radiator ingeschakeld. Als het beweging detecteert, gaat het lampje branden. Als u het venster opent, wordt de luchtreiniger uitgeschakeld.

Het laatste tabblad is Apparaat. Op dit punt verschijnen alle apparaten die op het bedieningspaneel zijn aangesloten, maar we kunnen ook een ander toevoegen via Subdevice toevoegen onderaan de lijst.

Xiaomi Gateway Xiaomi Gateway

FM-radio via Xiaomi Gateway

het apparaat is uitgerust met een luidspreker en kan daarom fungeren als een internetradio-ontvanger. Helaas zijn echter alleen Chinese zenders standaard beschikbaar Ik beschreef het begin van het jaar zoals met een eenvoudige stap, kun je veel andere stations toevoegen, waaronder BBC, RMF, ZET en anderen.

Sommering

Is het de moeite waard om te kopen? Absoluut ja, moet hebben. Mijn centrale eenheid werkt al een jaar. Toen ik de verbinding met de camera verbrak, heb ik niet één keer ophangen. Reageert direct op allerlei scènes, ik heb nog nooit problemen gehad.

Xiaomi Gateway kan worden gekocht als stand-alone apparaat. Het is ook beschikbaar in 5w 1 ingesteld met onder apparaten, we krijgen: centrale eenheid, socket, bewegingssensor, deur / raamsensor, ronde knop. Elk apparaat kan ook afzonderlijk worden gekocht. Als u een set kiest, raad ik aan deze te kopen temperatuur / vochtigheidssensor.

16 reacties
 • Is het mogelijk om zoiets te doen:
  - we plakken de deursensor op de deur,
  -met de gateway uploaden we een opgenomen beltoon, bijvoorbeeld "Welkom thuis", die wordt ingeschakeld na het openen van de deur?

 • Hoe koppel ik de gataway met de mi home-app? Ik klik op +, het vindt me niet automatisch gatawaya, ik klik handmatig toevoegen, vraagt ​​om een ​​reset en nadat het nog steeds niet kan vinden. Doe ik iets verkeerd?

 • Hallo, als het signaal van dit station zo sterk is dat als het in de hal en de temperatuursensor buiten de gevel van het blok wordt gemonteerd - dat wil zeggen het signaal voor de doorgang een muur heeft die de platte en gevelmuur / -venster ondersteunt (de sensor blijft aan het raamkozijn plakken), kan ik de gegevens zonder probleem lezen? Helaas heb ik een flat vanuit het zuiden, dus ik moet op wonderbaarlijke wijze het apparaat metingen vanuit het noorden laten doen ... Ik zal dankbaar zijn voor het antwoord.

 • Ik vraag me af of het mogelijk is om 2-luidsprekers tegelijkertijd te gebruiken, bijvoorbeeld om afzonderlijke deurbellen te hebben, maar gekoppeld aan één account of om de reikwijdte van de sensoren uit te breiden naar de achtertuin en garage.

 • Dus als ik alleen de openings- / sluitingssensor en de daarop aangesloten camera wil hebben (deze begint de rest op te nemen na het openen van de deur door bijvoorbeeld 5 minuten) dan is deze centrale nodig als ik de camera + sensor direct kan aansluiten?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll To Top