Nu lezen
Xiaomi heeft een toename van de smartphoneverkoop met 48% en Apple minder dan 1%.

Drie van de smartphonefabrikanten die hun apparaten in het grootste aantal stuks hebben verkocht, zijn hetzelfde gebleven. Samsung, Huawei en Apple. De Chinese fabrikant Huawei heeft een dynamische ontwikkeling, slaagde erin om Apple in te halen en werd tweede. Net achter het podium staat Xiaomi, met het hoogste groeipercentage van alle producenten.

Xiaomi heeft een toename van de smartphoneverkoop met 48% en Apple minder dan 1%.

Xiaomi heeft een toename van de smartphoneverkoop met 48% en Apple minder dan 1%.

De resultaten die ik hierboven heb gepresenteerd hebben betrekking op het tweede kwartaal van het jaar 2018 en een vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Aan de top, ongewijzigd, de regeringen van Samsung die via 71 miljoenen smartphones hebben verkocht, maar heeft een grote neerwaartse trend -10% vergeleken met vorig jaar. De tweede plaats ging naar Huawei die erin slaagde om Apple in te halen en het op een na hoogste percentage van de omzetgroei heeft. Een bedrijf uit Cupertino verkocht vrijwel hetzelfde aantal apparaten met een gebeten appel als een jaar eerder. Het heeft een minimale toename van minder dan één procent.

Het bedrijf waar ik het meest in geïnteresseerd ben, is natuurlijk Xiaomi, dat net achter het podium stond met de beste omzetstijging in vergelijking met dezelfde periode in het jaar 2017. Smartphones met het Mi-logo hebben een toename van 48.8% behaald, Als de trend volgend jaar wordt behouden, zal Xiaomi Apple van het podium duwen.

Zie ook

Zoals we kunnen zien, hebben Chinese reuzen Huawei en Xiaomi 25,1% -aandelen op de smartphonemarkt, ter vergelijking: het duo Samsung en Apple heeft 33%. Als we Oppo-aandelen toevoegen, zal het Chinese trio twee veteranen inhalen.

Scroll To Top