Nu lezen
Xiaomi kocht deze maand de actie voor de 16 terug en sprong naar HK $ 10

Xiaomi heeft haar eigen aandelen van klasse B opnieuw ingekocht. Het was de zestiende terugkoop van eigen aandelen deze maand.

Bij de opening was de aandelenkoers van Xiaomi Corp. was HK $ 9,94. Gedurende de dag sprong de prijs naar het niveau van HK $ 10.30, maar kwam uiteindelijk ten einde en begon het weekend bij HK $ 10.00. De Hong Kong-aandelenmarkt werkt niet in het weekend, daarom blijft de waarde over tot de opening van maandag. Benieuwd of bestellingen die in het weekend worden geplaatst, resulteren in een daling onder HK $ 10 per aandeel, of misschien het tegenovergestelde, en Xiaomi Corp zal zich versterken op het niveau van HK $ 10.

Wat betekent het voor aandeelhouders om hun eigen aandelen in te kopen?


Naar mijn mening betekent het kopen van uw eigen aandelen dat het bedrijf een goede financiële gezondheid heeft. Het bedrijf heeft financiële overschotten en besluit daarom om het uit te geven aan eigen aandelen die naar de mening van het bestuur ondergewaardeerd zijn op de beurs. Tijdens de gespannen situatie op de internationale markt tussen de VS en China zijn buitenlandse investeerders bang om in Chinese ondernemingen te investeren, dus de prijs daalt. Xiaomi Corp bezit fondsen, daarom "investeert hij in zichzelf", koopt goedkoop aandelen om later met winst te verkopen.

Scroll To Top