Nu lezen
Xiaomi probeert opnieuw een eigen processor te introduceren

Heb je ooit gehoord van de Surge S1-processor? Waarschijnlijk niet, het is een eigen Xiaomi-processor. Het werd geïnstalleerd in slechts één model Xiaomi Mi 5C en werd niet enthousiast ontvangen door de markt. Dat is waarom hij een natuurlijke dood stierf en in de vergetelheid raakte, maar Xiaomi wil dat hij uit de as herrijst als een feniks.

Xiaomi probeert opnieuw een eigen processor te introduceren

Xiaomi probeert opnieuw een eigen processor te introduceren

Het bedrijf Songguo Electronics, waarvan alle aandelen eigendom zijn van Xiaomi Company, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten met Zhongtian Microsystems Co. Ltd., die toebehoort aan Alibaba. Nee, dit is geen Poolse rapper, het is een bedrijf dat verantwoordelijk is voor miljoenen Polen.

De bedrijven hebben samenwerking tot stand gebracht en zullen de Zhongtianwei RISC-V CPU-processorbasis gebruiken. Een nieuwe, concurrerende SoC maken. De Zhongtiaanse chipsetarchitectuur is klaar voor massaproductie. Xiaomi presenteert binnenkort een nieuwe smartphone met zijn "eigen" eigen processor. Ik hoop dat als dit gebeurt, dit apparaat meer succes op de markt zal behalen dan Mi 5C.

Zie meer

Xiaomi neemt een voorbeeld van de Koreaanse gigant Samsung en probeert ook hun SoC te maken. Naar mijn mening zullen enkele tientallen maanden verstrijken voordat de Xiaomi-processor in staat zal zijn om te concurreren met de topprocessors van Qualcomm, bijvoorbeeld Snapdragon 845, net als Exynos van Samsung.