Nu lezen
Xiaomi Smart Desk Lamp - een minimalistische tafellamp geïntegreerd met IFTTT

Xiaomi Smart Desk Lamp
Xiaomi heeft drie bureaulampen in de aanbieding, waaronder de Xiaomi Smart Desk Lamp. Het heeft het vermogen om te dimmen, de kleur van het licht te veranderen en vier lichtscènes gewijd aan Xiaomi. Naast dit elegante, minimalistische ontwerp, creëert alles de beste bureaulamp die ik tot nu toe met veel plezier had gebruikt.

Xiaomi Smart Desk LampXiaomi Smart Desk Lamp bereikt ons in een stevige, witte doos. Mijn postbode heeft de lamp meegenomen, het was het grootste pakket tot nu toe
Hij draagt. Je kunt veel deuken op de doos zien, maar de dikke muren van het karton zijn niet eng, zelfs het Poolse postkantoor. De lamp werd beschermd met kartonnen inzetstukken zodat deze tijdens het transport niet zou verschuiven. In de set ontvangen we buiten de lamp zelf, de Chinese gebruiksaanwijzing en het netsnoer eindigde met een Chinese plug. Xiaomi Smart Desk Lamp heeft de kracht 6W, die 300lm genereren, "op papier" is niet al te veel, echter om aan het bureau te werken is net genoeg om het vermogen in de helft in te stellen. Xiaomi verklaart de levensduur van LED's die in de 25-lamp worden gebruikt duizenden uren lang, het zijn bijna drie jaar onafgebroken 24-uren per dag. Verbindt via het 2,4Ghz Wi-Fi-netwerk.

bouw:

Ik ben dol op het minimalistische uiterlijk van de apparaten, ik hou niet van het overspuiten van het formulier boven de inhoud. Xiaomi Smart Desk Lamp ziet er zeer minimaal en mooi uit. Het heeft slechts één knopknop die verschillende functies heeft. Druk op om de lamp in of uit te schakelen. Verdraaien veroorzaakt donker worden of oplichten. Als we op en zonder de knop loslaten, beginnen we het te draaien, de lamp zal de kleur van het licht veranderen, de mogelijkheid om aan te passen vanuit 2700K-6500K. De laatste mogelijkheid om de knop te gebruiken is het dubbel indrukken ervan, het veroorzaakt de Pomodoro-modus, waarover ik later in de review zal schrijven. De lamp heeft alleen een op / neer-instelling, het gebruikte scharnier zorgt ervoor dat de lamp niet valt - stabiel stopt in de positie die bij ons past. Van onderaan zijn er rubberen inserts om te voorkomen dat de lamp beweegt en een resetknop die met een pin moet worden ingedrukt. De diodes die in de lamp worden gebruikt, zijn geblindeerd plexiglas, u kunt ze niet zien.

toepassing:

Wij beheren Xiaomi Smart Desk Lamp van de Yeelight-applicatie. We kunnen ook koppelen met MiHome-applicaties, maar later worden wijzigingen aangebracht in Yeelight, die verantwoordelijk is voor het aansturen van alle verlichtingsapparaten van Xiaomi. Het paren van de lamp werkt net als elk ander apparaat van een Chinese reus. We drukken op de drie stippen in de applicatie en vervolgens op het Add Device, kiezen Mijia Desk Lamp en wachten tot de configuratie van het apparaat is voltooid.

De intensiteit van licht en kleur kan worden geregeld met behulp van knoppen of door toepassingen. In de toepassing kunnen we "manueel" bedienen via het tabblad Aangepast, vingerbeweging omhoog zorgt voor helderder, donkerder wordend. De schuifknop rechts / links verandert de kleur van het licht.

Yeelight-app

Yeelight-app

Yeelight-app

De Pomodoro-modus is ook beschikbaar. We stellen de werktijd en rusttijd in, de lamp telt de tijd af. Wanneer het tijd is om te ontspannen, zal de Xiaomi Smart Desk Lamp langzaam elke seconde dimmen en oplichten. Als de tijd daar is, keert het terug naar de normale verlichting. De Pomodore-modus kan ook worden opgeroepen door de knop op de behuizing tweemaal in te drukken. Xiaomi heeft ook vier lichtscènes geprogrammeerd, die overeenkomen met verschillende activiteiten in het leven.

Xiaomi Smart Desk Lamp
PC-modus
Xiaomi Smart Desk Lamp
Concentratie
Mijia bureaulamp
Nacht lezen
Mijia bureaulamp
lezing

Ik gebruik meestal de pc-modus. In de instellingen kunnen we de slaaptimer instellen, de tijd programmeren waarop de lamp automatisch moet worden in- en uitgeschakeld en de startscène bepalen. Een interessante modus is de kindermodus, als we besluiten om in te schakelen, is de lichtkleurregeling alleen beschikbaar in het bereik 2700K-4000K. Warme lichtkleuren hebben een positief effect op het gezichtsvermogen van het kind.

Xiaomi Smart Desk Lamp kan worden gekoppeld aan andere Xiaomi-apparaten, zoals schakelaars. Helaas zijn de stappen die een lamp kan uitvoeren in het Chinees, dus ik heb de vertaling geplaatst. Lampe kan ook aan de service worden gekoppeld IFTTT.comVerander hiertoe de locatie in Singapore, maar dan verliezen we de lamp van MiHome en zijn niet compatibel met het Xiaomi-ecosysteem.

Sommering

Xiaomi Smart Desk Lamp is veruit de beste en mooiste bureaulamp die ik ooit heb gehad. De mogelijkheid om te dimmen is erg handig, we hebben niet altijd veel licht nodig. De mogelijkheid om verbinding te maken met IFFFT is een ander pluspunt. Iedereen die op zoek is naar een nieuwe lamp voor hun bureau, beveel ten zeerste de voorstellen van Xiaomi aan. Ik kocht mijn exemplaar in de winkel Gearbest.com voor 43,5 $.

Scroll To Top