Nu lezen
Xiaomi Smart Socket - een slimme socket voor minder dan 50 PLN? De moeite waard?

xiaomi smart socket

Ik denk dat een ieder van ons thuis een apparaat heeft dat de hele dag zonder hulp kan worden gebruikt. Wanneer ze slaapt of we zijn het huis uit. We laten ze ingeschakeld met luiheid of vergeten uit te schakelen. Met een intelligente Xiaomi-socket kunt u de werktijden van het apparaat bepalen of het apparaat op afstand uitschakelen wanneer we buitenshuis zijn (werkt in de draadloze WiFI-standaard en communiceert met onze router). U hoeft zich niet meer af te vragen of u het strijkijzer hebt uitgeschakeld. Het apparaat heeft één knop waarmee u de aansluiting kunt in- of uitschakelen zonder naar de smartphone te hoeven grijpen en een diode die de status van het apparaat aangeeft.

toepassing

Om het stopcontact met onze smartphone te verbinden, is het noodzakelijk om de applicatie te downloaden van Google Play lub AppStore, het ziet er identiek uit op beide systemen.

xiaomi smart socket
mi home appstore
slimme xiaomi-aansluiting
mi home smart socket

Afbeelding van de aansluiting in het midden en de aan / uit-knop in de balk aan de onderkant schakelen de aansluiting in / uit, u hoort het kenmerkende geluid van het relais telkens wanneer u het apparaat in / uitschakelt.

De timerfunctie geeft ons de mogelijkheid om te definiëren in welke uren de socket automatisch moet worden in- of uitgeschakeld.

Coundtown kan nuttig zijn voor ouders als hun kinderen te veel tijd doorbrengen op tv, console of andere elektronische apparatuur. Wanneer ingesteld op 15min, schakelt het na die tijd automatisch de smart socket naar UIT.

In de instellingen kunnen we vrijelijk onze socket bellen, de functie is handig als we thuis een groter bedrag hebben. De applicatie biedt ook bescherming tegen ongenode wijzigingen, het is mogelijk om een ​​wachtwoord en Touch ID in te stellen in nieuwe smartphonemodellen. Mi Home ondersteunt het delen van apparaten met andere leden van het huishouden, als we willen dat de andere persoon een deel van onze apparatuur vanaf zijn telefoon kan bedienen, stuur dan gewoon een uitnodiging. Na succesvolle acceptatie hebben beide apparaten een gedeeld apparaat in de Mi Home-app. Xiaomi Smart Socket, kan communiceren met andere apparaten uit het ecosysteem van de Chinese fabrikant.

Wat ontbreekt er

De functie die ik het meest mis in de Wifi-versie is de wattmeter. Ik zou graag willen weten hoeveel elektriciteit het apparaat oplaadt. Het verbruik op de kaart over een langere periode kunnen controleren. We zijn op vakantie, we hebben een koelkast aangesloten op de Xiaomi smart socket, helaas is deze mislukt. We ontvangen een melding op de smartphone dat het stroomverbruik in de socket is gedaald. We informeren een vriend die het probleem bij ons thuis heeft opgelost. De toepassingen kunnen talrijk zijn, als u een wattmeterfunctie in uw Smart Socket wilt hebben, moet u versies kopen ZigBeeOm te kunnen werken, moet je een Gateway hebben, de Xiaomi smart home.

Het probleem bij het gebruik is het ontbreken van een Europese stekker, ik weet dat dit een product is voor de Chinese markt. Ik hoop echter dat Xiaomi zo snel mogelijk de Europese markt zal betreden met andere apparatuur dan telefoons en camera's. We kunnen de adapter gebruiken, maar hij zal dit apparaat aanzienlijk verlengen, of de aarding met de aarding zal uitsteken.

Sommering

Als u op zoek bent naar een betrouwbaar, op afstand bediend stopcontact, waar dan ook ter wereld. Een groot pluspunt voor het werken in Wifi-technologie, niet voor Bluetooth. U bent verzoend met het probleem van het gebruik van een adapter en u wilt er niet meer dan 50 PLN aan uitgeven. Het aanbod van Xiaomi is perfect voor u. Zijn er betere producten op de markt? Absoluut, maar ze kosten 5x meer en vereisen de werking van de centrale eenheid voor de volgende 2tys PLN. De keuze is aan jou.

Zie meer
cleanfly

Xiaomi Smart Socket Ik kocht in de winkel Gearbest voor 11,90 $.

Xiaomi Smart Socket ZigBee-versie met een wattmeter. (benodigde gateway)