Nu lezen
Xiaomi Soundbar-bespreking
Xiaomi Soundbar-bespreking

Tv worden steeds dunner, hebben minder ruimte voor een fatsoenlijk audiosysteem. Dat is waarom ik besloot om te kopen Xiaomi soundbara die al lange tijd aan het testen is, al twee maanden. Als je wilt weten wat er in de set zit, samen met de soundbar lees het uitpakitem. Ik heb de hele set en het uiterlijk grondig gepresenteerd.

Xiaomi Soundbar-bespreking

Xiaomi Soundbar-bespreking

Het apparaat heeft de afmetingen 830 mm x 72 mm x 87 mm en weegt minder dan 2kg. Hij presenteert zichzelf heel goed. Het heeft een minimalistische, Scandinavische stijl. Op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat het een soundbar is. Grijze stof aan de voorkant, wit plastic rond en afgeronde randen. Dit alles zorgt voor een zeer goed effect, idealiter zal het zich mengen met moderne salons in grijze kleuren. Het kan op het dressoir onder de tv liggen of aan de muur worden opgehangen.

Xiaomi Soundbar-bespreking

Xiaomi Soundbar-bespreking

Manieren van communicatie

De soundbar kan op een van de vier manieren op de geluidsbron worden aangesloten: via de AUX-kabel, optische kabel, SPDIF (meegeleverd) of Bluetooth in de 4.2-versie. De luidsprekerset kan worden gekoppeld via Bluetooth met een smartphone, tablet of zelfs tv. De kwaliteit van de verbinding is goed voor het spelen van muziek, het zal goed werken tijdens huizen. Als u echter van plan bent om de Xiaomi-soundbar te gebruiken die via Bluetooth is verbonden en films te kijken of games te spelen, is dit een zwak idee. In snelle games of snelle filmscènes is de vertraging tussen de soundbar en de smartphone / tv merkbaar en wordt het plezier van spelen of kijken weggenomen.

Aan de bovenkant van de soundbar bevinden zich 7-knoppen voor het selecteren van de geluidsbron, een aan / uit-knop en twee volumeknoppen.

Geen afstandsbediening ... het is geen probleem

Voor mij is de soundbar constant verbonden met de optische kabel naar de tv. Soundbar Xiaomi heeft geen afstandsbediening, als ik via een optische kabel aangesloten ben, verlies ik de mogelijkheid om het volume te regelen met de afstandsbediening van de tv. Voor mij is het geen probleem, want ik heb zelfs geen antenne aangesloten. Ik gebruik de Xiaomi TV Box en ik kan het volume regelen met de afstandsbediening. Eerlijk gezegd doe ik het niet eens, omdat ik het heb opgezet. Alle producties in Netflix hebben hetzelfde volumeniveau en het is niet nodig om dit aan te passen.

Xiaomi Soundbar-bespreking

Geluidskwaliteit

De nominale impedantie is 6 Ω, en het frequentiebereik is 50-25,000 Hz. Op papier heeft de soundbar 28 van watt aan totale stroom afkomstig van de 8-luidsprekers. Vier luidsprekers per pagina met 14 Watt-vermogen. Twee tweeters, twee subwoofers en vier passieve membranen. Het eerste dat "in de oren gooit" is een zeer goede bas, het geluid is dynamisch en aangenaam voor het oor. Als je voornamelijk naar de akoestiek luistert, zul je waarschijnlijk teleurgesteld zijn omdat het gebrek aan helderheid in middentonen sommige nummers vervelend kan maken.

Sommering

Naar mijn mening werkt de Xiaomi-soundbar geweldig gezien de prijs. Ik heb het gekocht voor $ 98 en mijn mening is de moeite waard. Als u ingebouwde luidsprekers op uw tv gebruikt, is het erg hoorbaar om over te schakelen naar de Xiaomi-soundbar van 33. U wilt niet teruggaan naar het ingebouwde audiosysteem. Nadelen? Voor sommigen is er geen afstandsbediening of vertraging bij het verbinden via bluetooth in dynamische filmscènes. Xiaomi TV Box lost het pilootprobleem op.

Xiaomi Soundbar je kunt bij Gearbest.com kopen voor $ 78.99. Kies Priority Line-verzending en u vermijdt extra douanerechten. Als u wacht op een betere aanbieding volg de promotiepagina.